Tips om te besparen op je babyspullen

4 maart 2023

Geweldig om een kindje te verwelkomen in je gezin. Het komt alleen wel met de nodige kosten. Het Nibud heeft uitgerekend dat ouders gemiddeld zo’n kleine 3000 euro uitgeven aan babyspullen. Hierin zit nog niet het bedrag verwerkt als je voor wat luxere babyspullen kiest, zoals een babyfoon met camera en een mooie meegroei kinderstoel. Een aardige uitgave dus! Er valt echter ook veel te besparen op babyspullen. Wij helpen je met de tips.

Vergelijk de prijzen van babyspullen en koop niet alles direct

Wist je dat er veel prijsverschil zit tussen dezelfde babyspullen bij verschillende winkels? Babywinkels hebben ook veel actieperiodes en de prijzen schommelen vaak per week. Koop dus niet klakkeloos iets in een babywinkel maar check altijd even online de prijzen bij een van de babyspullen vergelijkingssites, zoals bijvoorbeeld Babyspullen Vergelijken.nl. Het loont dus ook om even de prijzen in de gaten te houden en niet alles in één keer te kopen als je in de babywinkel bent.

Koop tweedehands

Er zijn verschillende babyspullen die maar heel even gebruikt worden en er vaak nog zo goed als nieuw uit zien. Denk bijvoorbeeld aan een wipstoel, een co-sleeper of een baby autostoeltje. Je kan deze babyspullen vaak voor meer dan de helft van de prijs tweedehands kopen. Als je er zelf zuinig mee doet kan je dit zelf ook weer doorverkopen zodat het jou bijna niks kost. Hiermee bespaar je het meeste geld maar je moet er natuurlijk zelf wel even wat voor doen. De hoes van de wipstoel en het aanschuifbedje wassen is bijvoorbeeld wel zo prettig.

Bedenk goed of je het écht nodig hebt

Oh zo leuk een speciaal stoeltje voor je baby op de kinderstoel waarbij je baby al gezellig mee aan tafel kan zitten. De populaire Stokke Tripp Trapp heeft bijvoorbeeld zo’n stoeltje. Je kan echter ook prima overleven zonder zo’n stoeltje door je baby in de box te leggen of in een wipstoeltje te zetten. Ook een flessenwarmer is een voorbeeld van een handig babyproduct wat je ook gewoon kan vervangen door het opwarmen van melk in de magnetron.

Laat anderen weten wat je nodig hebt

Een goede tip is om iedereen te laten weten wat je nog nodig hebt aan babyspullen. Veel mensen zullen je graag een cadeautje willen geven en het is jammer als je dan alles al gekocht hebt. Het is ook een goede manier om te besparen. Je krijgt namelijk de dingen die je écht nodig hebt! Ook heb je vaak nog wel een kennis die al een baby gehad heeft en die je graag iets uitleent.

Vraag gratis zwangerschapsboxen aan

Er zijn veel gratis zwangerschapsboxen beschikbaar. Het is een goede manier voor merken om zich zelf te promoten en super fijn voor jou! Je krijgt hier altijd wat kortingsbonnen en ook zit er altijd wel ergens een kledingstuk in of een speentje. Dat heb je dan gelijk weer bespaard.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pexels-maitree-rimthong-444156-1602726

Sparen voor je kinderen: hoe doe je dit?

Als aanstaande mama ben je waarschijnlijk druk met voorbereidingen voor de komst van je kindje. Je denkt aan alles: van...
kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...