Tips om te besparen op je babyspullen

4 maart 2023

Geweldig om een kindje te verwelkomen in je gezin. Het komt alleen wel met de nodige kosten. Het Nibud heeft uitgerekend dat ouders gemiddeld zo’n kleine 3000 euro uitgeven aan babyspullen. Hierin zit nog niet het bedrag verwerkt als je voor wat luxere babyspullen kiest, zoals een babyfoon met camera en een mooie meegroei kinderstoel. Een aardige uitgave dus! Er valt echter ook veel te besparen op babyspullen. Wij helpen je met de tips.

Vergelijk de prijzen van babyspullen en koop niet alles direct

Wist je dat er veel prijsverschil zit tussen dezelfde babyspullen bij verschillende winkels? Babywinkels hebben ook veel actieperiodes en de prijzen schommelen vaak per week. Koop dus niet klakkeloos iets in een babywinkel maar check altijd even online de prijzen bij een van de babyspullen vergelijkingssites, zoals bijvoorbeeld Babyspullen Vergelijken.nl. Het loont dus ook om even de prijzen in de gaten te houden en niet alles in één keer te kopen als je in de babywinkel bent.

Koop tweedehands

Er zijn verschillende babyspullen die maar heel even gebruikt worden en er vaak nog zo goed als nieuw uit zien. Denk bijvoorbeeld aan een wipstoel, een co-sleeper of een baby autostoeltje. Je kan deze babyspullen vaak voor meer dan de helft van de prijs tweedehands kopen. Als je er zelf zuinig mee doet kan je dit zelf ook weer doorverkopen zodat het jou bijna niks kost. Hiermee bespaar je het meeste geld maar je moet er natuurlijk zelf wel even wat voor doen. De hoes van de wipstoel en het aanschuifbedje wassen is bijvoorbeeld wel zo prettig.

Bedenk goed of je het écht nodig hebt

Oh zo leuk een speciaal stoeltje voor je baby op de kinderstoel waarbij je baby al gezellig mee aan tafel kan zitten. De populaire Stokke Tripp Trapp heeft bijvoorbeeld zo’n stoeltje. Je kan echter ook prima overleven zonder zo’n stoeltje door je baby in de box te leggen of in een wipstoeltje te zetten. Ook een flessenwarmer is een voorbeeld van een handig babyproduct wat je ook gewoon kan vervangen door het opwarmen van melk in de magnetron.

Laat anderen weten wat je nodig hebt

Een goede tip is om iedereen te laten weten wat je nog nodig hebt aan babyspullen. Veel mensen zullen je graag een cadeautje willen geven en het is jammer als je dan alles al gekocht hebt. Het is ook een goede manier om te besparen. Je krijgt namelijk de dingen die je écht nodig hebt! Ook heb je vaak nog wel een kennis die al een baby gehad heeft en die je graag iets uitleent.

Vraag gratis zwangerschapsboxen aan

Er zijn veel gratis zwangerschapsboxen beschikbaar. Het is een goede manier voor merken om zich zelf te promoten en super fijn voor jou! Je krijgt hier altijd wat kortingsbonnen en ook zit er altijd wel ergens een kledingstuk in of een speentje. Dat heb je dan gelijk weer bespaard.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

geld sparen baby

Leer je kindje sparen met Zilverstad

Krijgt jouw kindje wel eens een centje van opa of oma of al zakgeld? Als ouders wil je graag dat...
kinderwagen ergobaby

Hoe kies je de juiste kinderwagen voor je baby?

Er zijn veel momenten waarop je met je baby op stap gaat, of dat nu een wandeling in de buurt...
salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...