Geboortekaartjes zelf samenstellen

6 februari 2019

Een van de leukste dingen die je mag regelen als je in verwachting bent, is het uitzoeken van de geboortekaartjes. Kaartjes die bij jullie passen en jullie stijl en smaak laten zien. Geboortekaartjes zelf samenstellen is origineel en uniek.  En natuurlijk niet te vergeten; het opschrijven van de naam! Het is vaak het eerste document waar je voordat je kindje geboren is, de naam op zet. De naam zo te zien, is heel bijzonder!

Lees ook: Populaire babynamen >>

Geboortekaartjes zelf samenstellen

Maar hoe stel je nu zelf de mooiste geboortekaartjes samen?

  1. Kies welk geboortekaartje bij jou past

Dit klinkt heel voor de hand liggend. En dat is het ook. Bij het uitzoeken van het geboortekaartje voor jouw kindje is het belangrijk dat je je eigen gevoel volgt. En uiteraard ook de mening van je partner hierin meeneemt! Zoek je een geboortekaart voor een jongetje en denk je dat jullie kleine man een stoer ventje gaat worden, dan wordt je zeer waarschijnlijk enthousiast van stoere en eenvoudige jongenskaartjes. En wordt het een meisje dan is het helemaal niet nodig om aan het traditionele roze vast te houden. Maar als je daarvan houdt, kan het natuurlijk wel. En het is ook mogelijk om uit allerlei verschillende tinten roze of andere sprekende kleuren te kiezen. Hou je van klassieke geboortekaartjes of juist meer van hippe geboortekaartjes met bijvoorbeeld goudfolie – Lief Leuk & Eigen heeft een heel groot assortiment kaartjes dat aan te passen is naar jouw wensen.

  1. Denk na over de tekst op het kaartje

Als je een geboortekaart hebt uitgekozen dat qua ontwerp helemaal jouw smaak is, is het volgende punt om over na te denken: de tekst. Wat wil je allemaal op het kaartje kwijt aan informatie over de geboorte van jouw kindje? De naam van de kleine en de geboortedatum zijn eigenlijk een must. Ook de namen van de trotse ouders mogen niet ontbreken. Het adres is handig voor als mensen je felicitaties willen sturen. En wil je kraambezoek dan is het een idee om hier ook een tekstregel aan te wijden.

Verder zijn de overige geboortegegevens zoals de geboortetijd, het gewicht van je kindje en de lengte allemaal optioneel. Ook een optie is een mooie aankondigingsregel, zoals: “Heel trots en blij zijn wij met de geboorte van…” of “Welkom op deze wereld! Lieve…”. En hou je van een lief gedichtje of vrolijke songtekst in de kaart dan is het ook leuk om dit aan het kaartje toe te voegen. De teksten maken van het ontwerp echte unieke geboortekaartjes.

Geboortekaartjes zelf samenstellen

  1. Kijk naar de opmaak

Bij het plaatsen van de teksten kun je heel creatief omgaan met de opmaak. Zo is het bijvoorbeeld leuk om de naam of namen in een bijzonder lettertype te zetten. En als je kiest voor een gedichtje of ander symbolisch tekstje in het geboortekaartje dan mag dat ook best wat extra opvallen. De overige informatie kun je dan het beste wat rustiger houden qua lettertype en grootte.

Groot – groter- grootst is een veel gemaakte opmaak-misser. Natuurlijk is de leesbaarheid van tekst belangrijk maar kijk goed naar de verhoudingen van de tekstopmaak. En bij twijfel bestel dan altijd een proefkaartje. Zo kun je even in het echt zien of de opmaak helemaal is zoals je het zou willen. De eerste twee proefkaarten zijn gratis dus maak daar vooral gebruik van.

  1. Mooi papier en leuke extra’s

Je kunt de spreekwoordelijke puntjes op de i’s zetten door de geboortekaartjes af te laten drukken op een van vijf papiersoorten. De verschillen zijn de papiertint of structuur. Extra leuk worden de kaartjes als je van het versturen ook een feestje maakt. Kies een mooie bijpassende envelop en plak deze dicht met de sluitstickers die passen bij het ontwerp van de kaart. Ook handig zijn de bedrukte adresetiketten. Zo wordt de adressering een fluitje van een cent!

Dus bekijk snel die uitgebreide collectie geboortekaarten en neem vooral contact op met een van de kaartjesmakers van Lief Leuk & Eigen. Zij denken met je mee en helpen je graag om het mooiste geboortekaartje samen te stellen.

Lees ook: Geboortekaartjes die nét even anders zijn >>

Lees ook: Hippe geboortekaartjes >>

 

Geboortekaartjes zelf samenstellen is uniek en origineel

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

raamsticker-blauw-beer-maan.480.p1

Geboortesticker op het raam – zo maak je jouw aankondiging uniek!

Wauw, jullie verwachten een klein wondertje. Zo mooi! Een mooie tijd waarin veel geregeld mag worden, en natuurlijk niet te...
resize

Welkom, kleine zonnetje! Dit zijn dé zomertrends voor geboortekaartjes

Wanneer je dit leest, ben je misschien hoogzwanger van je eerste, tweede of wie weet hoeveelste baby. Proficiat! Dat betekent...
image

Maak je eigen unieke geboortekaartjes: Een gids voor aanstaande ouders

Er is niets opwindender dan de geboorte van je kind aankondigen met een prachtig, uniek geboortekaartje. Het ontwerpen van je...