Ergobaby – Stressvrije vakantie met je baby

4 juli 2023

Een reis plannen met je baby kan jonge ouders afschrikken, maar met een goede voorbereiding kun je er zorgeloos op uit. Ergobaby, de fabrikant van artikelen voor pas geboren baby’s, geeft hieronder advies over slim op reis gaan met je baby. Van de bestemming kiezen, het verblijf boeken tot vakantieactiviteiten plannen: tal van tips dus voor een zeer babyvriendelijke vakantie.

Bestemming

Kies vooreerst voor een babyvriendelijke reisbestemming. Denk daarbij aan locaties met goede gezondheidsfaciliteiten die toegankelijk en comfortabel zijn voor baby en ouders. Ga voor een bestemming die rust, veiligheid en ontspanning biedt. Overweeg dus grondig welk type vakantie voor je nieuwe gezin het meest geschikt zou zijn en waar jullie, vergezeld van een baby, het meest voldoening kunnen uithalen, want dat is toch waar vakantie om gaat? Wil je er graag een luilekker vakantie in de zon of heb je net zin om cultuur op te snuiven in de stad? Je hoeft je keuze hierin niet te beperken omdat je nu een baby’tje hebt. Maar besef wel dat een vakantie als voorheen, zonder baby, er wellicht niet inzit. 

Transport

Of je nu voor een autovakantie gaat of liever het vliegtuig neemt, beide opties hebben hun voor- en nadelen. Dus ga voor de optie waar jij je goed bij voelt. Hou wel zoveel mogelijk rekening met het slaap- en voedingsritme van je kleintje. Plan bijvoorbeeld reistijd in op momenten dat je baby normaal gezien slaapt.

Ga je voor een autorit? Dan is het een goed idee om ‘s nachts te rijden. Plan je reistijd wel ruim in en voorzie voldoende rust- en voedingspauzes. Een voorwaarde om op autovakantie te gaan, is dat je een veilige en comfortabele autostoel hebt. Een BeSafe autostoeltje is een slimme keuze omdat het ontworpen is met het ergonomisch comfort van je baby in gedachten. Het is bovendien compatibel met de reisvriendelijke Metro+ kinderwagens van Ergobaby.

Meer zin om op reis te gaan met het vliegtuig? Om je vlot door een luchthaven te begeven, is een kinderwagen erg aangewezen. Met zijn extra opbergruimte en compacte opbergmodus, is de Metro + Deluxe kinderwagen van Ergobaby zeker een optie. Je geraakt ermee zonder ongemakken tot aan het vliegtuig en je kan de kinderwagen dermate compact opbergen dat deze in het handbagageruim van de meeste vliegtuigen past. Tijdens het opstijgen en landen, geef je je baby best voeding, want dat vermindert de druk op de oortjes. Denk er bovendien aan om wat speelgoed mee te nemen om je baby tijdens de vlucht mee bezig te houden.

Verblijf

Of je nu kiest voor een mooi hotel, een fijn vakantiehuisje of een comfortabele Airbnb, zorg er steeds voor dat de accommodatie baby -proof is. Het is raadzaam om een verblijfplaats te boeken waar een babybedje en kinderstoel aanwezig zijn, zodat je al die spullen niet zelf hoeft mee te nemen. Kies ook voor een verblijfplaats waar je als ouder voldoende comfort hebt en ontspanningsmogelijkheden zijn. Een slaapkamer waarvan je de deur kunt sluiten is bijvoorbeeld fijn voor wanneer je baby zijn dutjes houdt – zo kun jij ook van de welverdiende ontspanning genieten zonder je baby’s rust te verstoren.

Activiteiten

Wanneer je met een baby op reis gaat, is het dus belangrijk goed voorbereid te zijn. Maar dat betekent niet dat je vakantie al tot in de puntjes uitgestippeld moet zijn. Het is met een baby net beter om flexibel in te zijn. Je zult merken dat reizen met een baby helemaal anders is en trager gaat en onverwachte zaken kunnen opduiken. Zoek op voorhand wat er allemaal te doen is op jouw reisbestemming en maak een lijstje met mogelijkheden. Van zodra je het baby toelaat om in de omgeving erop uit te gaan, kun je een activiteit uit dat lijstje met ruime mogelijkheden kiezen.

Afhankelijk van de uitstap, kun je kiezen voor een kinderwagen of een draagzak. Voor op reis is de Metro+ Deluxe kinderwagen van Ergobaby erg geschikt, omdat die aangepast is aan verschillende terreinen. Je kan er op elke ondergrond makkelijk mee manoe vreren. Bovendien beschikt deze kinderwagen over een extra ruime opbergmand. Dat is een belangrijke plus voor onderweg, net zoals de grote kap die zonnebescherming biedt.

Ter afwisseling kun je ook je baby dragen. Een draagzak is minder volumineus dan een kinderwagen. Het is een goede optie wanneer je gaat wandelen of op citytrip bent. De draagzakken van Ergobaby bieden maximaal ergonomisch comfort voor baby en ouder. Ga je op reis naar een warme bestemming? Ga dan voor een draagzak gemaakt uit lichte materialen, zoals de Omni Breeze van Ergobaby. Ook de Adapt SoftFlex Mesh en Aerloom van Ergobaby zijn lichte modellen met ademende stof die fijn zijn om dragen.

Geen zorgen

Op reis gaan met je kleine baby lijkt misschien een uitdaging, maar met een goede voorbereiding hoef je je weinig zorgen te maken. Met de bovenvermelde tips kun je in alle comfort van je vakantie genieten. Onthoud dat op vakantie helemaal niets ‘echt moet’. Zorg ervoor dat jij je goed voelt en dan zal ook je baby zi ch ontspannen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....