De juiste zonbescherming voor je kleintje

18 juli 2023

De huid van je kindje is erg kwetsbaar en dunner dan jouw huid. Zo kwetsbaar dat baby’s onder de 12 maanden zichzelf eigenlijk maar 5 tot 10 minuten kunnen beschermen tegen de zon. Belangrijk dus om je kindje zo veel mogelijk uit de zon te houden en zelfs in de schaduw altijd een hoedje te laten dragen. Kijk verder voor de juiste zonbescherming voor je kleintje.

Schaduw en zonnebrand zijn belangrijk!

Een goede zonnebrandcrème een abosolute must-have, ook in de schaduw! Dit hoeft niet per se een zonnebrand speciaal voor kleine kinderen te zijn. Let bij het uitzoeken van de crème vooral op de ingrediënten. Een zonnebrandcrème zonder parfum is het fijnst voor de gevoelige huid van je kindje. Parfum is namelijk een van de belangrijkste veroorzakers van irritaties en allergieën. Zelfs biologische of natuurlijke crèmes bevatten soms parfum, dus lees het etiket even goed door voor dat je het koopt.

Probeer verder chemische filters, zoals oxybenzone, octyl methoxycinnamate of octocrylene te mijden. Deze stoffen trekken namelijk in de huid. Ga dus voor een crème met fysische filters, zoals zinkoxide of titaniumdioxide. Deze filters geven een goede bescherming voor je kindje en blijven bovenop de huid. Smeer een half uur voordat je naar buiten gaat, je kindje in met een hoge factor (bijv. factor 30).

Geschikte UV werende badkleding voor extra bescherming

Je kleintje heeft in de zomer vaak kleding met korte mouwtjes aan. Dat is lekker koel voor hem, maar hierdoor is zijn huidje wel blootgesteld aan UV zonnestralen. Bescherm je baby tegen de zon door hem goed in te smeren met zonnebrandcrème en doe hem een petje op of nog beter bescherm je kleintje met speciaal UV werende badkleding met eventueel mouwtjes.

Deze zwemsuits zijn zo lekker vrolijk voor je kleintje. Ze dragen comfortabel, drogen snel op maar het allerbelangrijkste; ze beschermen je mini tegen de felle zon…

Deze UV werende zwemsuits shop je hier… Enig zijn ze toch?

Deze suits met lange mouwen zijn perfect voor aan het zonovergoten strand. Geen risico’s maar lekker veilig de zon in.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....
veilig fietsen met baby

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goed fietsstoeltje?

Als ouder wil je er zeker van zijn dat je kind veilig en comfortabel op de fiets zit. Een goed...
zwemveiligheid baby's peuters en kleuters

Jonge kinderen die kopje onder gaan, schreeuwen en spartelen niet!

Grote misvatting onder ouders: ruim 80 procent denkt dat hun kind gaat schreeuwen of spartelen als het kopje onder gaat....