Baby speelkleed; 5x onze favorieten

30 augustus 2019

Waarom is een speelkleed goed voor je baby? Hier hoef je toch geen speciaal kleed voor aan te schaffen zou je denken. Maar niets is minder waar. Op een speelkleed kan je samen met je baby spelen en ontdekken. Er gaat een nieuwe wereld voor hem open: één met veel kleuren, materialen en leuke vormpjes. Maar welke kies je? Een speelkleed, speelmat, speeltapijt of toch een lekker zacht kleedje met een aparte babygym? Wij zochten voor je uit welk speelkleed jouw kindje eindeloos veel speelplezier bezorgt.

Lees ook: waar spelen baby’s graag mee >>

5x baby speelkleed favorieten

1# Done by Deer speelkleed

 Dit geweldige Done by Deer speelkleed is verkrijgbaar in meerdere kleuren en ideaal in combinatie met de bijpassende babygym.

baby speelkleed, mister fly speelkleed, speelkleed konijn

2# Mr Fly speelkleed

Dit super leuke bunny speelkleed van Mr Fly staat geweldig in de babykamer of op de vloer van jouw woonkamer. Ook verkrijgbaar als Panda speelkleed.

Mooi in combinatie met een houten babygym.

3# Speelkleed safari

Een prachtig rond speelkleed met afbeeldingen van dieren uit de wildernis van Wee Gallery. Bv een olifant, leeuw, giraffe, tijger en nog veel meer! Het speelkleed is aan beide kanten te gebruiken. Op de ene kant staan wilde dieren afgebeeld en de andere kant zachtgrijs met grafische afbeeldingen. Je baby kan hier uren lang naar kijken! Het zwart wit design trekt het onmiddellijk de aandacht van je baby! Dit speelkleed is ook ontzettend leuk onder een babygym!

 

little dutch speelkleed

4# Little Dutch speelkleed

Al vanaf heel klein is dit speelkleed ideaal om jouw baby op te leggen. Het is super zacht en groot en dus ideaal om als speelkleed te gebruiken. Met de babygym die erboven hangt kan jouw kleintje heerlijk spelen. 

Wat is een baby speelkleed?

Baby’s leren iedere dag door te kijken, te voelen en te spelen. Een speelkleed kan ze helpen bij hun ontdekkingstocht. Een speelkleed is een zachte plek waar op je kindje kan spelen als alternatief voor een box, of juist als hij te groot is geworden voor de box en meer ruimte nodig heeft. Door de verschillende vormen, kleuren en materialen op het speelkleed worden zijn ontwikkeling en motoriek volop gestimuleerd.

Wat kan je kleintje met een speelkleed?

Je baby wil alles om zich heen ontdekken en bekijken en zichzelf ontwikkelen. Wanneer ze heel klein zijn leg je hem/haar nog in de box, maar wanneer ze iets groter worden, wordt de box te klein (figuurlijk), ze zijn toe aan iets meer uitdaging. Laat ze iets meer ontdekken op een speelkleed. De volgende stap wanneer je kleintje groter wordt is dat ze leren kruipen, rollen, zitten en uiteindelijk lopen en dit alles zal gepaard gaan (en moet gaan) met vallen en opstaan ;-)! Aan ouders de taak om dat zo veilig mogelijk te laten gebeuren, maar je ook te realiseren dat enige “frustratie” bij het kind het leerproces alleen maar versnelt (vallen en opstaan).

Waarom een speelkleed voor je baby kopen?

Natuurlijk kan je kleintje in het begin zeker in de box spelen, maar op een gegeven moment is je kleintje toe aan iets meer. Op een speelkleed spelen stimuleert spelenderwijs de ontwikkeling van je baby. Dit kan op verschillende manieren:

  • Een speelkleed met vormpjes en een babygym nodigen je kindje uit om te reiken en te pakken. Dit stimuleert zowel de ontwikkeling van zijn oog-/hand coördinatie als zijn motoriek. Laat die grijpgrage handjes maar wapperen!
  • Als je kindje wat ouder is, verbetert zijn zicht en kan hij kleuren onderscheiden. Een kleurrijk speelkleed stimuleert zijn gezichtsvermogen en is nog bere-interessant om naar te kijken ook!
  • Door in aanraking te komen met verschillende kleuren en vormen, leert je baby spelenderwijs van alles over de wereld om hem heen. Zo leert hij onder andere objecten herkennen en verbanden begrijpen, bijvoorbeeld dat iets knispert als hij het aanraakt.
  • Een speelkleed kan het zintuiglijk bewustzijn van je kindje verbeteren. Door vrolijke kleuren, speeltjes, vormen, geluiden en bewegingen worden zijn zintuigen geprikkeld.

Daarnaast biedt een speelkleed uitkomst als je thuis een stenen of houten vloer hebt en je geen box in de woonkamer hebt staan. Een speelkleed vormt dan een fijne en zachte plek om je baby even neer te leggen. Let wel altijd goed op je kindje als je hem op een speelkleed legt, helemaal als hij het rollen en tijgeren begint te ontdekken.

baby speelkleed, mister fly speelkleed, speelkleed panda

Panda speelkleed.

BABY SPEELKLEED

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

eerste keer tandarts

De tandenavonturen van onze peuter: voor het eerst bij de tandarts

Onze zoon is voor het  eerst bij de tandarts geweest. Dit vinden we een belangrijke mijlpaal! Niet alleen om de...
image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...