Autoreis met een peuter; 5 tips voor gezelligheid op de achterbank

29 juni 2019

Kies je ervoor om dit jaar met jouw peuter op vakantie te gaan met de auto? Prima keuze; je hebt de vrijheid om te gaan naar waar je wil, te stoppen wanneer nodig en je kan de wagen volladen met alle benodigdheden van fietsje tot potje. Om de autoreis met je peuter zo aangenaam mogelijk te maken, delen we hieronder graag enkele tips met jou.

Lees ook deze tips wanneer je een lange autorit met kinderen voor de boeg hebt >>

5 TIPS voor leuke autoreis met een peuter

Kinderliedjes

Maak op voorhand een selectie van leuke (kinder)liedjes die je met het hele gezin luidkeels kan meebrullen. Pret gegarandeerd. Misschien heb je zin om eens gek te doen en wil je ook liedjes kiezen in het Engels, Frans of Duits. Zo krijgt je peuter er meteen een taallesje bij (en jijzelf misschien ook😉). Ook leuk; er bestaan melodietjes waar dierengeluiden door gemixt zijn, een absolute hit bij peuters!

Voldoende snacks

Voorzie lekkere snacks voor jouw peuter voor tijdens de rit. Tip; kies voor snacks die een minimale kans hebben op morsen of gebruik de handige snack doosjes van Oxo Tot waarmee je niet kunt knoeien (echt een aanraders). Zorg dat je steeds eten / drinken bij de hand hebt zodra jouw deugniet roept dat ie honger of dorst heeft, want zomaar even aan de kant gaan staan, gaat niet altijd.

Speelgoedjes

Heeft je peuter het even gehad in de wagen? Tover dan een boeiend speelgoedje boven. Speeltjes met licht en geluid worden meestal erg goed onthaald. Zorg dat je wat kan variëren, en niet altijd hetzelfde speelgoedje bovenhaalt, om je kindje te blijven boeien.

Maar je kunt ook een leuke verrassingszak voor onderweg bestellen. Speciaal om de kinderen op de achterbank te entertainen en de reis zo gezellig mogelijk te laten verlopen heeft Breakzy een zak gevuld met verrassingen. Alle verrassingen zitten verpakt in cadeaupapier zodat het echt een feestje wordt.

De zakken zijn met zorg samengesteld, geheel op leeftijd afgestemd en de  cadeautjes zijn direct in de auto te gebruiken. Nieuwsgierig geworden? Doe mee met onze Breakzy winactie of bestel ze online bij Breakzy

Tijdig en genoeg stoppen

En absolute must met jonge kids; voldoende stops. Probeer op voorhand uit te zoeken welke stops voorzien zijn op kids en eventueel een klein speeltuintje hebben. Uiteraard kan je niet altijd inplannen waar en wanneer te stoppen, maar zo heb je toch een zicht op de fijnste plekjes. Zorg er ook voor dat je peuter goed even de benen kan strekken. Een rondje wandelen of een spelletje verstoppertje doen het prima als er geen speelvoorzieningen zijn.

Voorzien op accidentjes

Zorg voor voldoende zakjes en doekjes in geval van accidentjes. En als het kan, ook een extra hoes voor de kinderstoel. Is jouw peuter bezig met potjestraining? Kijk dan ook eens even of het interessant is om een “reispotje” mee te nemen. Deze komen in de vorm van een soort gesloten valiesje en zijn erg handig voor kids on the road. Even aan de kant gaan staan, valiesje openen en hup; je peuter heeft zijn eigen toiletje!

We wensen jullie een vlotte en fijne autovakantie toe!

 

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
reizen met kinderen florida

Florida – The sunshine state

Afgelopen februari maakten we de eerste verre reis met Morris. De vlucht ging prima en daarom besloten we deze zomervakantie...
sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....