Spelenderwijs je kindje het alfabet leren?

12 januari 2022

Spelenderwijs je kindje het alfabet leren? Hier is het doosje met alfabet kaarten van Maan Amsterdam een echte hit. Op elke kaart staat een letter van het alfabet met daarbij een passende afbeelding. Zo vraag ik dus aan Vienna : “ de A van? En doordat er op de kaart een appel staat maakt ze dus ook meteen de link met de juiste letter.

Interesse in letters & cijfers

Nu moet ik wel zeggen dat Vienna letters & cijfers erg interessant vind en het dus ook graag in het Engels doet. En laat dat nu ook net kunnen met deze kaarten. Het leuke is dat je dus op een speelse manier het alfabet kan leren. Op de achterzijde van de kaarten staan ook meer woordjes die beginnen met een letter op de kaart. Hier zit dan geen afbeelding bij. Misschien dat ze daar nog iets te jong voor is. Maar het spelletje wat ik met haar speel snapt ze erg goed!

alfabet kaarten, alfabet leren, maan amsterdam, kind alfabet leren, spelenderwijs alfabet leren

Super leuk om zo het alfabet te leren

Spelletjes spelen met de alfabet kaarten

Je kan veel spelletjes met de kaarten spelen, zoals:

  • Kun je woordjes verzinnen met een A?
  • Maak een zin beginnend met een A?
  • Hoeveel woordjes ken je met een A?
  • De A is van?
  • Leer het alfabet in het Engels, dus laat ze de letters in het Engels benoemen? Met een voorwerp of woordje erbij.

Alfabet oefenen

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het vooral erg leuk om het alfabet met Vienna te oefenen omdat ze hem al bijna helemaal in het Engels kan. En ik vind het ook zo onwijs schattig hoe ze de letters & woordjes uitspreekt. Ze heeft gewoon veel uitdaging nodig en daarom is het nu ook een goed moment om dit te oefenen. En ik heb het idee dat dit haar ook extra trigger en prikkelt om het goed te willen doen. Het zou toch wel tof zijn dat ze straks gewoon al het alfabet helemaal kent. En het leuke is dat ze dus ook de poster hiervan hebben. Ik vind dat soort dingen altijd ideaal voor op de wc haha! Tja misschien toch wel handig om daar de poster neer te hangen. Zo kan ze als ze op de wc zit ook meteen bezig zijn en heeft ze afleiding, want anders is ze meteen van die wc af..nu haal ik van alles uit de kast om maar te zorgen dat ze blijft zitten. Dus wellicht gaat het nog werken ook..

Ik zou zeker de alfabetkaarten aanraden, het is leuk om net voor het eten nog een klein spelletje te doen en het is ook zo opgeruimd. Maar ook als je uiteten gaat, het is een goede bezigheid voor het wachten en zo zijn ze ook lekker bezig met denken & gaat de tijd ook snel!

alfabet kaarten, alfabet leren, maan amsterdam, kind alfabet leren, spelenderwijs alfabet leren

Je bent nooit te oud om te leren

Het is zowel voor het leren als voor het spelen want eigenlijk is het voor heel het gezin, als je er een wedstrijdje van maakt wie de meeste woorden met een J kan noemen of met X..je kan het zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt. Ik ben van mening dat we nooit te oud zijn om te leren!

WINNEN?

Heb jij ook een leergierige peuter of kleuter thuis? Doe dan mee met onze winactie op Babylabel Instagram en maak kans op een set alfabet kaarten van Maan Amsterdam. Good Luck!

De gelukkige winnaar is: @Lotte.en.kids van harte gefeliciteerd. Stuur een dm of mail naar info@baby-label.com met je adresgegevens. Dan ontvang jij binnenkort een setje alfabet kaarten van Maan Amsterdam. Have Fun!

alfabet kaarten, alfabet leren, maan amsterdam, kind alfabet leren, spelenderwijs alfabet leren

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....