Zwangerschapsdagboek: A way to remember

10 februari 2018

Ik ben de jongste uit een gezin van vier kinderen. Toen ik zelf zwanger was wilde ik natuurlijk alle ins en outs van mijn moeder weten. En aangezien mijn moeder dus vier kinderen had gedragen en opgevoed, zou je denken dat ze veel weet. Ik vroeg haar de kleren van haar lijf, maar je raadt het al… Jongste van vier. Dus mijn moeder wist werkelijk waar niks meer over haar zwangerschap van mij. Laat staan over de bevalling (“uh geen idee hoe laat je bent geboren…”). En mijn baby boek? Daar zitten wel geteld zo’n 20 foto’s in. Daarom ben ik erg ijverig geweest om mijn eigen zwangerschapsdagboek bij te houden.

En eerlijk is eerlijk: die zwangerschapsdementie helpt ook niet echt mee. Je wil je zo graag herinneren wanneer je welke echo hebt, hoe groot je kindje op dat moment is. Wanneer je de eerste schopjes voelt, wanneer je partner die voor het eerst voelt. Wanneer je je eigen spijkerbroek niet meer dicht krijgt. En zelfs hoe veel je aankomt.

Zwangerschapsdagboek Sophie de Giraf, zwangerschapsdagboekZwangerschapsdagboek

Voor Babylabel mochten we een super leuk zwangerschapsdagboek van Sophie de Giraf testen. Gelukkig is mijn zus zwanger, dus het boek heeft eigenlijk een dubbele inspectie gehad. Drie dubbel, want Lore wilde ook graag lezen en ‘schrijven’. Het boek is in ieder geval peuter proof, want het heeft een mooie harde kaft. Er in een ringband met een dik boekwerk.

Herinneringen zwangerschap bewaren

In dit zwangerschapsdagboek kunnen aanstaande moeders 9 maanden lang alle bijzondere herinneringen aan deze tijd tot aan de geboorte bewaren. Het mooi vormgegeven boek met liefelijke afbeeldingen van Sophie de Giraf en veel leuke extra’s zoals ruimte voor notities, ideeën, foto’s, echoprints en nog veel meer, is een mooie herinnering voor later.

Zwangerschapsdagboek Sophie de Giraf

Conclusie: het is niet zomaar een zwangerschapsdagboek als elk ander. Het ziet er liefelijk uit en er staan super leuke en verrassende vragen in! Hoe iedereen in je omgeving reageerde op het vrolijke nieuws, hoe papa de zwangerschap beleeft en zelfs een zwangerschaps bingo! “nu moet je voor twee gaan eten”, “weet je zeker dat het er eentje is” en onbekende mensen die ongevraagd aan je buik zitten. Hoe leuk? Ook de flapjes met leuke weetjes en envelopjes waar je foto’s en wensjes in kan stoppen zijn een leuke toevoeging!

Geen enkel weetje over je zwangerschap ga je nu nog vergeten!

Het zwangerschapsdagboek van Sophie de Giraf shop je hier

Meer leuke zwangerschapsboeken >>

Zwangerschapsdagboek Sophie de Giraf, zwangerschapsdagboek

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

voorleesboek leesboek

Boekreview; Het geluidenboek van Pieter Konijn

Natuur, vogeltjes die fluiten, bijen die zoemen, wind door de bomen, alles komt aan bod in dit prachtige geluidenboek van...
borstkolf neno perfetto

Hoe fijn! Ik mocht de Neno Perfetto testen.

De Neno Perfetto is een elektrische borstkolf en is waterbestendig. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in bad kolven. Neno Perfetto heeft...
testouder-cuddle-towel-blogpost

Testouder gezocht!

Regelmatig krijgen wij gratis babyproducten die wij mogen testen. De uitgewerkte verslagen plaatsen wij onder het kopje Reviews op Babylabel. Denk bijvoorbeeld...