ZIEK, ZWAK & SNOT

29 november 2022

De tijd van snottenbellen is weer aangebroken maar ook de andere virussen zijn weer lekker actief. Helemaal fijn, want ben je net van de verkoudheid af komt het andere weer om de hoek kijken. Zo kreeg Maé ineens last van hoge koorts & rode uitslag… Lees onze blog ziek, zwak & snot hieronder verder..

Lees hier meer persoonlijke verhalen

Rood met witte stippen..

Ze leek wel op een paddenstoel, ineens kreeg ze rode wangetjes en veel uitslag rond haar mond en het verspreide dus ook naar haar handjes en beentjes. Omdat het eerst alleen rond haar mond zat en ze veel kwijlt en snottert dacht ik nog “ zou dit nu krentenbaard zijn?”. Meteen ben ik gaan smeren met de zalf die ik voor Vienna had gekregen, maar het ging niet weg. Het verspreide gelijk aan over heel haar lijfje en ze had er ook duidelijk veel last van.

Jeuk & veel jammeren…

Normaal is Maé helemaal geen huilbaby en vind ze alles leuk want lacht heel veel. Maar nu was ze echt zichzelf niet, wilde veel knuffelen en zit heel de tijd met haar handjes in haar mond. Eerst dacht ik nog de kiezen zullen vast doorkomen.. maar toch denken we dat ze ook last in haar mondje heeft. De uitslag rond haar mondje wordt erger en ook begint het nu op haar neus.

Wat zou ze kunnen hebben?

Ze is de afgelopen dagen gewoon naar de opvang geweest en ik gaf de zalf toch mee, zeker om de jeuk ook een beetje tegen te gaan. Niet dat het veel helpt want het beste is eigenlijk een zetpil en dan krabbelt ze weer op. Helaas mogen ze dit niet meer geven op de opvang en vind het daarom ook lastig haar wel te laten gaan als ik weet dat ze het daarop goed doet! Maar gelukkig ging het redelijk, ik haalde haar afgelopen woensdag op en de uitslag werd nu ook echt “voelbaar”. Hierop ging ik toch twijfelen en omdat ik te laat was voor de huisarts te bellen heb ik de HAP gebeld voor advies, ik wilde niet langsgaan want ze was ten slotte wel gewoon vrolijk buiten om de koorts en het hangerige.

1,2,3 HAP!

Eenmaal de HAP aan de lijn, kreeg ik een lieve mevrouw aan de telefoon die samen met mij de klachten doorliep en veel vragen stelde om toch ook dingetjes uit te sluiten. Gelukkig kon ze mij redelijk geruststellen en heerst het veel onder de kindjes op het moment…

Maé heeft namelijk last van de mond, hand & voet ziekte. Ik heb er wel eens over gehoord maar Vienna heeft dit nooit gehad..dus geen idee wat ik mezelf er van moest voorstellen. Maar het houdt dus in dat ze koorts krijgen en daarna krijgen ze uitslag rond het mondje, handjes en beentjes die duidelijk voelbaar is en dus ook in het mondje kan zitten wat dus bij Maé het geval is. Het enige wat je kan doen is het zo gemakkelijk mogelijk voor ze maken en ze dus een zetpil geven of koelzalf smeren. Gelukkig gaat dit virus binnen enkele dagen ook weer vanzelf weg..

Weer wat geleerd…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

eerste keer tandarts

De tandenavonturen van onze peuter: voor het eerst bij de tandarts

Onze zoon is voor het  eerst bij de tandarts geweest. Dit vinden we een belangrijke mijlpaal! Niet alleen om de...
huilbaby

Hoe sus je jouw huilbaby? + vijf tips

Een huilbaby is een baby die minimaal drie dagen per week gedurende drie uur huilt. Om erachter te komen of...
Even voorstellen...

Even voorstellen – Sanne (een meisjes mama)

Tijd om ons even voor te stellen, mijn naam is Sanne en ben getrouwd met Jeroen samen hebben wij twee...