Woontrends kinderkamer   

20 juni 2017

Een baby op komst? Het leukste om aan te beginnen, is het inrichten van de babykamer. Een geheel eigen persoonlijke plek voor jouw kleintje die zometeen op deze wereld wordt gezet. Maar wat zijn nou de woontrends in interieurs voor de babykamers? Wij geven je graag een impressie.

Pasteltinten

Pasteltinten blijven eigenlijk een trend. Vorige jaar zagen we deze trend al veel in de interieurs. Dat komt met name omdat wij Nederlandsers houden van Scandinavische invloeden. Eerder zagen we al veel de zwart wit trend, gecombineerd met geometrische vormen. Voor dit jaar zie je dat ook nog steeds, alleen hier en daar in combinatie met pasteltinten en koperkleur. Mintgroen is een kleur die je heel veel gaat zien. Het is ook een makkelijke kleur, omdat het voor zowel een jongen als een meisje gebruikt kan worden.

Natuurtinten

Naast een aantal zachte kleuren, zien we dit seizoen ook de natuurtinten weer terugkomen. Hout blijft een favoriet en dan dit seizoen in combinatie met blauw en groentinten. Hierin vinden de meeste interieur ook de link met duurzaamheid. Dat is niet alleen een trend in verzorgingsproducten en kinderkleding, maar wordt ook steeds groter in meubels en accessoires.

Persoonlijk, uniek en beleving staat centraal

Iets wat je normaal gesproken voor de woonkamer kiest als accessoire kan ook heel goed werken in de baby- en kinderkamer. Likje verf er overheen en jouw persoonlijke accessoire is gecreëerd. Denk aan mooie vaasjes in de vensterbank, een decoratie ladder of verschillende decoratieve huisjes op een plank. Maak het persoonlijk en kies voor items die echt bij jou en je kindje passen.

woontrends kinderkamer

1. Opbergmand

2. Decoratie dierenhoofd

3. Hobbelpaard by Petit Puk

4. Decoratie memobord

5. Krukje

6. Wolkenlampje

Bekijk meer babykamer inspiratie >>

Bekijk meer meisjeskamer inspiratie >>

Bekijk meer jongenskamer inspiratie >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...