Woontrends kinderkamer   

20 juni 2017

Een baby op komst? Het leukste om aan te beginnen, is het inrichten van de babykamer. Een geheel eigen persoonlijke plek voor jouw kleintje die zometeen op deze wereld wordt gezet. Maar wat zijn nou de woontrends in interieurs voor de babykamers? Wij geven je graag een impressie.

Pasteltinten

Pasteltinten blijven eigenlijk een trend. Vorige jaar zagen we deze trend al veel in de interieurs. Dat komt met name omdat wij Nederlandsers houden van Scandinavische invloeden. Eerder zagen we al veel de zwart wit trend, gecombineerd met geometrische vormen. Voor dit jaar zie je dat ook nog steeds, alleen hier en daar in combinatie met pasteltinten en koperkleur. Mintgroen is een kleur die je heel veel gaat zien. Het is ook een makkelijke kleur, omdat het voor zowel een jongen als een meisje gebruikt kan worden.

Natuurtinten

Naast een aantal zachte kleuren, zien we dit seizoen ook de natuurtinten weer terugkomen. Hout blijft een favoriet en dan dit seizoen in combinatie met blauw en groentinten. Hierin vinden de meeste interieur ook de link met duurzaamheid. Dat is niet alleen een trend in verzorgingsproducten en kinderkleding, maar wordt ook steeds groter in meubels en accessoires.

Persoonlijk, uniek en beleving staat centraal

Iets wat je normaal gesproken voor de woonkamer kiest als accessoire kan ook heel goed werken in de baby- en kinderkamer. Likje verf er overheen en jouw persoonlijke accessoire is gecreëerd. Denk aan mooie vaasjes in de vensterbank, een decoratie ladder of verschillende decoratieve huisjes op een plank. Maak het persoonlijk en kies voor items die echt bij jou en je kindje passen.

woontrends kinderkamer

1. Opbergmand

2. Decoratie dierenhoofd

3. Hobbelpaard by Petit Puk

4. Decoratie memobord

5. Krukje

6. Wolkenlampje

Bekijk meer babykamer inspiratie >>

Bekijk meer meisjeskamer inspiratie >>

Bekijk meer jongenskamer inspiratie >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Dit kindermatras blijft zo schoon dat je hem vanaf nu zelfs kunt huren

Matrassenmerk Ubed en baby- en kinderspullen verhuurplatform Tiny Library hebben een samenwerking gestart. Vanaf deze week kun je het Ubed...
babykamer

Binnenkijken in het kamertje van Rae + interieur inspo

Al zo lang had ik in mijn hoofd hoe ik de Babykamer wilde gaan doen, zelfs al ver voor de...
nature babykamer

Hello nature! Zo creëer je een nature-inspired babykamer

Waar we met z’n allen wel eens gek van worden? Van de schreeuwerige kleuren, felle lichtjes en veel te luide...