Waarom een oefenbroekje?

18 augustus 2020

Lauren is al een tijdje bezig met zindelijk worden, en het gaat steeds beter. Ze krijgt steeds meer de prikkel om naar de wc te gaan. Maar dit verschilt natuurlijk per dag. Vooral ’s ochtends als ze wakker wordt en ’s avonds voor het slapen gaan gaat het uitstekend. Overdag is ze vaak net iets te laat of komt ze verschrikt bij je: ‘mama, ik heb plasje gedaan’ en dan moet er ook direct een schone luier aan omdat ze naar mijn idee het een beetje ‘vies’ vindt worden.

Lees ook: Poep en plas praat >>

Waarom een oefenbroekje?

Een oefenbroekje is handig als je kind zindelijke probeert te worden. Je kunt het vergelijken met een gewone onderbroek, je trekt het makkelijk aan en uit. De vrolijke oefenbroekjes van Zoocchini zijn gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd organisch katoen zullen jouw kindje ongetwijfeld helpen bij het zindelijk worden

oefenbroekjes, zoocchini, luierbroekjes, zindelijk worden, zindelijk, oefenbroekje

Super leuke Zoocchini broekjes

Ik heb 1 oefenbroekje van Bambino maar deze is niet echt absorberend. En toen was daar het moment, dat ik drie oefenbroekjes mocht testen. Drie dezelfde broekjes, in de kleuren roze, groen en blauw. Deze broekjes hebben een leuke dierenprint op de achterkant en zijn dus perfect voor de zindelijkheidtraining omdat ze er ook voor je kindje niet saai uit zien.

Lauren was wederom weer laaiend enthousiast en deed 1 oefenbroekje gelijk aan over haar luier, en zei tegen haar: dit is niet de bedoeling, hiermee gaan we leren plassen op de wc. Eenmaal zonder luier liep ze vrolijk en was ze zo trots op zichzelf dat ze dit broekje aan had. De stof is dik waardoor het inderdaad kleine accidentjes opvangt. Deze onzichtbare absorptielagen hebben een dikke laag dubbelzijdig badstof tussen de lagen van katoen.

Natuurlijk kwam het nog wel eens voor dat het plasje meer was dan het oefenbroekje kon opvangen, maar daar zijn de oefenbroekjes natuurlijk ook niet voor bestemt. Je kan ze snel en gemakkelijk uitwassen (met de hand) en het droogt ook nog snel. Op deze manier heb je altijd een oefenbroekje bij de hand. De oefenbroekjes zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten: 2-3 jaar en 3-4 jaar. De maat wat Lauren heeft 2-3 jaar zit haar net goed, ze had niet jonger moeten zijn dan 2,5 want dan waren haar de broekjes te groot.

Oeps

Ik merk wel aan Lauren als ze een accidentje heeft in het oefenbroekje dat ze teleurgesteld is en schrikt en er zeker bewust van is dat het niet helemaal hoort zoals het moet. Maar dat heeft tijd nodig, en tijd dat heb ik zeker voor mijn meisje. Iedereen kan zindelijk worden, de één is sneller dan de ander. Vooral nu met dit prachtige weer loopt ze de hele dag in haar oefenbroekje te paraderen, wat zo’n leuk en vrolijk gezicht is.

Een goede tussenstap

Als ze zindelijk is, ben jij de eerste die het hoort, en deze oefenbroekjes zijn een goed hulpmiddel om daar je kindje bij te helpen. Pushen heeft ook geen zin, alles op z’n tijd. Het ene kindje is snel zindelijk, de ander niet. Bij elk plasje of poepje wat ze op het potje of op de wc heeft gedaan krijgt ze een sticker die ze op haar gekleurde ‘Hoera, ik ga op het potje’ papiertje mag plakken.

Hopelijk is dit een goede tussenstap naar haar zindelijkheid, en kan ik binnenkort afbouwen met de luiers overdag. Oefenbroekje, let’s go! We gaan ervoor.

Lots of love, Esther

Bekijk hier alles van Zoocchini

zoocchini oefenbroekje, oefenbroekje, leuke oefenbroekjes

LEES HIER:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...