hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Babykamer waar moet een babybedje aan voldoen, de leukste babybedjes

Published on december 17th, 2017 | by Babylabel

0

Waar moet een babybedje aan voldoen?

Waar moet een babybedje aan voldoen? Wanneer je zwanger bent dan ben je natuurlijk ook bezig met de aanschaf en inrichting van de babykamer. Een van de belangrijkste aankopen is dan ook het babybedje of ook wel ledikant genoemd. Dit moet vooral een veilige slaapplek zijn voor jouw kleintje  tot ongeveer 2,5 jaar.

Het mooiste baby beddengoed >>

Wiegje of ledikantje

Een wiegje is natuurlijk ook leuk voor de eerste maanden, maar dan zal je na ongeveer drie maanden (zodra het kind beweeglijk wordt) over moeten stappen op een kinderledikantje. Wanneer de baby in de wieg kan draaien bestaat namelijk de kans dat het met zijn mond en neus tegen de zijwanden komt te liggen en daardoor niet goed kan ademen.

Waar moet een babybedje aan voldoen

Waar moet een babybedje aan voldoen is dan ook een veel gestelde vraag. Let vooral goed op dat het bedje ruim genoeg is. De meeste bedjes zijn 55 cm breed, zodat je kleintje genoeg ruimte heeft om te draaien. Je kindje moet aan alle kanten minimaal 2o centimeter ruimte over hebben, anders is het bedje te klein. Uiteraard moet het babybedje glad afgewerkt en splintervrij zijn, beukenhout is hiervoor zeer geschikt. Een lattenbodem ventileert goed. De meeste babybedjes hebben spijlen. De afstand tussen de spijlen ligt, net als in een box, tussen de 4,5 en 6,5 cm. Als de spijlafstand groter is, kan het kind tussen de spijlen doorglijden. Ook al moeten de ledikantjes aan bepaalde eisen voldoen, het blijft belangrijk om ook zelf het bedje goed te bekijken. Dat geldt zeker wanner je een tweedehands bedje koopt of er zelf een maakt.

Zelf uit bed klimmen

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar een baby groeit snel en zal in een jaar tijd heel behendig en ondernemend zijn dat het uit zijn bedje kan klimmen. Voorkom vervelende ongelukken door een bedje aan te schaffen waarbij de bodem verstelbaar is. Je begint in de hoogste stand, zodat je niet zo diep hoeft te bukken en tegen de tijd dat het kind gaat omrollen, zet je de bodem op de middelste stand. Kan het kind zitten, dan moet de bodem op de laagste stand worden gezet, zodat hij niet uit bed kan vallen. Plaats een wieg of babybedje nooit bij een verwarming. Je kindje kan het te warm krijgen of zich hieraan branden. Ook oppassen met gordijnen, koorden, snoeren en zelfs babymobiels. Houdt deze zaken altijd buiten het bereik van het kind!

Kijk hier voor de inrichting van de babykamer >>

De leukste babybedjes

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan:
Facebook0
Google+1k
https://www.baby-label.com/waar-moet-een-babybedje-aan-voldoen/
Instagram2k
Pinterest570
Twitter242

Tags: , , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan

  • Facebook6k
  • Google+1k
    https://www.baby-label.com/waar-moet-een-babybedje-aan-voldoen
  • Instagram2k
  • Pinterest570
  • Twitter242