Verven kast babykamer: check!

16 mei 2018

Ik ben iemand van de lijstjes. En zeker nu ik zwanger ben staat mijn telefoon er weer vol mee. Mijn ‘wattenhoofd’ maakt dat ik nóg meer dan dat ik al deed, alles wat ik moet doen of onthouden op een lijstje zet. Misschien heeft de kick van het afstrepen hier ook wel mee te maken. Ik zou haast dingen op een lijstje zetten die al gedaan zijn, gewoon om die streep erdoor te kunnen zetten. Oké ik beken…. Op mijn handgeschreven to-do lijst voor werk, waar overigens nooit een einde aan komt, heb ik dit wel eens gedaan. Het gaf me voor heel even een voldaan gevoel.

verven kast babykamer, kast verven met kalkverf, babykamer kastBabykamer lijstje

Oké dan nu het eigenlijke verhaal van deze blog. Ik kwam op mijn lijstjes omdat ik weer wat heb kunnen afstrepen van lijstje ‘babykamer’. De reeds gekregen en geshopte jongenskleren (ik ben inmiddels aardig aan het idee van een jongen gewend) kunnen worden opgehangen. Er staat namelijk een kast. En wat mij betreft een pareltje. Uniek in zijn soort, want ik heb een oude kast omgetoverd tot een nieuw exemplaar. Voor één van de meidenkamers had ik het eerder al eens gedaan en ook nu vond ik het weer super leuk om te doen.

Zelf kast verven

Als je goed zoekt op bijvoorbeeld marktplaats kun je voor een hele leuke prijs een mooie (grenen) kast op de kop tikken. Ik betaalde nog geen vijftig euro. Wel eens gehoord Annie Sloan Chalk Paint? Hier spreekt een fan. Alles wat je nodig hebt is zo’n pot met verf en een kwast of roller. Schuren en gronden hoeft niet, hoe heerlijk is dat! Je kwakt de verf er zo op, écht een kind kan de was doen. De verf stinkt niet, droogt snel en is naar mijn weten veilig voor zwangeren. De grafiet kleur die ik gebruikte dekte in één keer. Ik meen me te herinneren dat ik de andere kast die ik heb geverfd twee keer heb gedaan om hem helemaal goed dekkend te krijgen. Die is lichter van kleur dus misschien heeft het daar mee te maken.

Er zijn verschillende technieken mogelijk om je meubel een extra touch te geven, zoals ‘dry brushing’ of door de verf van bijvoorbeeld de randen er weer een beetje af te schrapen. Ik heb me hier nog niet aan gewaagd. Hier ga ik wel eens mee experimenteren op een nachtkastje ofzo.

Om de verflaag iets kras- en stootvaster te maken heb ik de kast afgewerkt met een laagje vernis. Een wax is dacht ik ook mogelijk.

Volgende project

De meubels staan. Commode en bedje hadden we al (kast ook, maar die is doorgeschoven naar een andere kamer). Kast: check! What’s next? Volgens mijn lijstje het aankleden en verder inrichten van de babykamer. Weer een leuk project. Dag roze lamp, hallo stoere jongenskamer!

Misschien heb ik je kunnen inspireren om ook aan de slag te gaan met mijn favoriete verf. Óf om lijstjes te maken, dat kan natuurlijk ook…. 😉

 

Bekijk ook: jungle babykamer >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...