Van baby- naar grote kinderkamer

25 oktober 2019

En dan past je kleintje toch echt niet meer in het kleine babybedje, helaas. Ja, kleintjes worden groot en de schattige babykamer mag plaats maken voor een grote kinderkamer, compleet met kinderkamer meubels en accessoires. Maar hoe stap je over van baby- naar kinderkamer, zodat dat je kleintje heimwee krijgt naar zijn of haar oude kamertje?

Van baby- naar kinderkamer

Wanneer je de beslissing hebt genomen om te kijken naar een nieuwe inrichting van de kamer van je kleintje, lijkt waarschijnlijk de babykamer wel heel erg kinderachtig. Het is tijd voor echte kinderkamer meubels en het ledikantje mag plaatsmaken voor een groot bed. De commode mag er nu toch echt uit. Hiervoor in de plaats ga je op zoek naar een kast waar alle kleertjes, maar misschien ook wel speelgoed in opgeruimd kan worden. En dat babybehang mag nu ook vervangen worden voor een hip kinderbehangetje. We gaan in een paar stappen die babykamer ombouwen tot hippe kinderkamer!

1. Een ‘groot’ bed

Slaapt je kleuter nog in een ledikant? Nee, dat kan echt niet meer! Schaf een ‘groot’ bed aan. Het kleine ledikantje mag nu echt plaatsmaken voor een groot bed. Sommige kleuters hebben overigens wel moeite met de overstap van dat kleine, veilige ledikantje naar een enorm bed. Je kunt daarom overwegen om een meegroeibed aan te schaffen. Dit bed is in lengte verstelbaar, waardoor je kunt uittesten wat voor jouw kind het prettigst is. Lees ook ons stappenplan met tips om de overgang soepel te laten verlopen. En jullie allemaal lekker kunnen slapen 😉

ferm living behang kids, behang kinderkamer

2. Weg met dat schattige behang

Het schattige babybehang mag vervangen worden door een behang dat jouw kleuter nu aanspreekt. Meestal gaat de voorkeur uit naar een design waar jij zelf zeker niet voor zal kiezen. Ferm Living heeft geweldig leuk behang voor de kinderkamer vol met dieren wat jou én je kleintje zeker zal aanspreken!

3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte is, zodat je niet al struikelend de kamer in hoeft te komen. Een opgeruimde kamer geeft ook meer rust. Dus investeer in een goede kast en leuke opbergers waar al het speelgoed in opgeborgen kan worden. Maar ook voor de kinderkleding heb je voldoende kastruimte nodig, want hoe fijn is het wanneer je alle kleding overzichtelijk kunt opbergen.

van babykamer naar kinderkamer, speeltent

4. Kies voor een tafel of bureautje

Nu je kleintje zo een nieuwe kamer heeft, zal hier wel veel gespeeld gaan worden. Zorg dus voor voldoende speelruimte in de kinderkamer. Je kunt een hoekje met een matras en kussens neerleggen of een fijn vloerkleed waar je hij of zij heerlijk op kan spelen. Maar er zijn ook kindjes die het fijn vinden om te spelen of te werken aan een tafeltje of bureautje. Kijk goed waar jouw kleintje behoefte aan heeft.

Wanneer je je kleintje goed betrekt in dit hele proces, zal de overgang van baby- naar kinderkamer soepel verlopen. Vertel wat er gebeurt en waarom. Laat je kleintje meebeslissen over de kleur van de muur of het dekbedovertrek. Maar zorg er wel voor dat je de nieuwe kinderkamer zo inricht dat je kleintje er nog vele jaren plezier van heeft.

kindertafel en stoeltje, kindermeubels, ferm living, van baby naar kinderkamer

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...