Je baby beschermen tegen straling tijdens zwangerschap

16 februari 2018

Smart technologieën ontwikkelen zich razendsnel. Dat is fijn, maar het brengt ook extra straling met zich mee. Op dit moment wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de mogelijk effecten hiervan op je lichaam. Een recente studie naar de werkelijke blootstelling van straling tijdens zwangerschap, liet zien dat er een veel hogere kans is op een miskraam. (Bron: Scientific Reports – Nature Publishing Group). Maar jij hoeft ondertussen niet stil te zitten: hoe smart ga je om met straling?

straling tijdens zwangerschapNieuw in de winkels, spotten wij de Noppies X RADYGO collectie. Deze collectie bevat een stralingswerende stof ter hoogte van je buik, zodat deze – en dus het kindje – beter beschermd is tegen straling in je dagelijkse leefomgeving. De items uit deze collectie zijn zacht en comfortabel en daarom een ideale toevoeging aan de garderobe van elke toekomstige moeder.

7 tips om straling tijdens zwangerschap tegen te gaan

  1. Zwanger? Met beschermende kleding van Noppies X RADYGO beperk je straling van bijvoorbeeld smartphones, tablets en laptops.
  2. 10 cm afstand. Geen beschermende kleding aan? Houd tenminste 10 centimeter afstand tussen je devices en je lichaam. Een kleine afstand én een kleine moeite.
  3. WiFi. Gebruik internet via de kabel of zet je wifi router zoveel mogelijk uit als je deze niet gebruikt. Want waarom aan laten staan als je het toch niet gebruikt?
  4. Stekkers. Trek stekkers van apparaten die je even niet gebruik (televisie, magnetron, opladers) uit het stopcontact of gebruik een stekkerdoos  met schakelaar. Dat bespaart ook weer in de kosten. Win-win!
  5. Broekzak. Liever dus niet in je broekzak. Kan het niet ander? Houdt je telefoon dan met het scherm naar je lichaam gericht. De straling is namelijk sterker aan de achterzijde.
  6. Vliegtuigstand. Zet je devices op vliegtuigstand voordat je ze aan je kinderen geeft om een spelletje te spelen.
  7. Slaapkamer. Zet geen elektronische apparatuur zoals televisies, wekkerradio’s en mobiele telefoons in je slaapkamer. Dat is lekker rustig en zorgt voor een goede nachtrust (nu het nog kan).

Wat vind jij? Onzin? Of beter het zekere voor het onzekere nemen om straling tijdens zwangerschap tegen te gaan? Bekijk hier de collectie van Noppies X RADYGO

Meer zwangerschapskleding >> 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...