5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

5 mei 2024

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk op één of meerdere bijzondere manieren vastleggen. Een herinnering aan deze tijd om later met liefde op terug te kijken. Wij geven je 5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen.

1. Een zwangerschapsfotoshoot.

Een van de meest voorkomende en bijzonder momenten om je zwangerschap vast te laten leggen is een fotoshoot. Het mooiste is om dit een beetje tegen het einde van je zwangerschap te doen omdat je buik dan mooi groot en rond is. Heb je, naast je partner, al meerdere gezinsleden dan is het ook mooi om deze mee op de foto te zetten. Zo heb je meteen een bijzonder familie momentje vast liggen.

2. Een negen maanden dagboek bij houden

Tegenwoordig zie je ze in veel babywinkels wel liggen, een zwangerschapsdagboek. In dit boek hou je per maand de hoogtepunten van de zwangerschap bij. Daarbij is de gelegenheid om foto’s en echo’s te plaatsen. Bijzonder om na de bevalling weer in terug te lezen en ook kun je kijken of je nog over bepaalde dingen hetzelfde denkt.

3. Zwangerschapsbeeldje laten maken

Iets wat je de laatste jaren steeds meer voorbij ziet komen is om je zwangere lichaam na te laten maken. Dit word gedaan door 3d printing en daarna kun je hem in de gewenste kleur af laten werken. Zo’n mooi zwangerschapsbeeldje staat natuurlijk fantastisch in je huis.

4. DIY gipsbuik

Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan met je buik, dan zou je met een gips een leuke afdruk van je buik kunnen maken. Dit kun je gemakkelijk samen met je partner, zus of vriendin doen. Het is ook nog eens harstikke leuk en grappig om hier zelf mee bezig te zijn. Je kunt hiervoor online kant-en-klare pakketten kopen.

5. Belly painting

Hoe mooi is het om je buik om te laten toveren tot een waar kunstwerk, een schilderij van je eigen mooie bolletje geluk. Laat er één maken met een mooie afbeelding en misschien al stiekem de naam van het kleintje in je buik en maak hier een prachtige foto reportage van. Zeker weten dat dit een prachtige herinnering is van je zwangerschap.

Vind jij het ook zo leuk om je zwangerschap op een bijzondere manier vast te leggen. Wie weet heb je iets aan deze leuke tips.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
positiekleding-zwangerschapskleding-voedings-bh

Comfortabel maar stijlvol: outfit ideeën voor mama’s met een baby

Als kersverse mama doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. Dat kost veel...
zwangerschapskleding

Preggo winterkleding – Keep that belly warm

Yes mommy, de winter is aan! Tijd om die buik eens goed warm in te pakken.. De tijd van veel...