5 tips voor het inrichten van een stijlvolle babykamer

12 oktober 2019

Er zijn maar weinig kamers in huis die zoveel aandacht krijgen als de babykamer. Je wilt de kamer van je kleintje natuurlijk tip top in orde hebben voor zijn of haar komst. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om een goede kinderwagen en commode te vinden, moet je ook nog eens stad en land afzoeken om de juiste items te vinden om je babykamer op de juiste manier, stijlvol in te richten. We geven je dan ook graag een aantal handige, praktische tips waarmee jij die babykamer in no-time op de juiste manier ingericht hebt!

  1. Prioriteiten stellen

Zorg er eerst voor dat je jouw prioriteiten goed op een rijtje hebt. Hoewel jouw hormonen je waarschijnlijk vertellen om alle leuke dingetjes die je in de winkel tegenkomt mee naar huis te nemen, kun je dit beter niet doen. Een babykamer moet namelijk niet alleen gezellig en stijlvol, maar ook vrij van een overvloed aan prikkels zijn. Stel prioriteiten en houdt je aan de items die jij echt wilt kopen voor dat kleine wondertje. Maak een lijstje met items die voor jou onmisbaar zijn: inclusief de stijlvolle decoratie die hierbij hoort.

  1. De stijl bepalen

Nu dat je precies weet welke items in jouw babykamer komen te staan (een commode, een ledikant, een kledingkast, een fijn vloerkleed en misschien zelfs een lekkere zitstoel) is het tijd om een stijl te bepalen. Door vooraf goed over de stijl na te denken voorkom je dat je met een allegaartje van spullen en materialen eindigt. Kies een aantal basiskleuren en kleuren die hier mooi bij passen. Ook hartstikke leuk om dit allemaal in een moodboard te verwerken of online wat inspiratie op te doen; zo weet je meteen wat je mooi vindt!

  1. Je budget bepalen

Om te voorkomen dat je straks met honderden spulletjes in huis zit en een lege portemonnee, is het belangrijk om vooraf samen met je partner een budget te bepalen. Zo weet je precies hoeveel jij uit kunt geven aan de belangrijkste items, en blijf je op stijlvolle manier binnen je budget.

  1. De verlichting uitkiezen

Zorg daarnaast ook voor de juiste sfeer- en taakverlichting die bij de stijl van je babykamer past. Kies je bijvoorbeeld voor een industriële look, ga dan op zoek naar industriële sfeerverlichting om de babykamer helemaal af te maken.

  1. Maak het zacht en warm

Wanneer jouw babykamer hartstikke stijlvol is, is het natuurlijk ook belangrijk om wat warmte te creëren. Leg bijvoorbeeld een paar kussentjes op de bank of een mooi schapenkleed op de vloer. Zo is de ruimte niet alleen stijlvol maar ook nog eens lekker sfeervol.

Hoe heb jij jouw babykamer ingericht?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...