Stapelstein – Blijf in balans! 

2 februari 2023

De eerste keer dat ik ze zag was ik al heel enthousiast, ik schrok alleen wel een beetje van de prijs!  Thuis liet ik ze zien en ook de wederhelft vond het leuk, maar na het horen wat ze kosten niet meer zo.  Het is een flinke aanschafprijs, maar het is het echt waard vind ik achteraf! Het gaat om de Stapelstein, de balansstenen die op vele manieren gebruikt kunnen worden. 

stapelstein

Balanceren, spelletjes, stoeltje, opstapje je kunt het zo gek niet bedenken en ze zijn er handig voor!  Ook de kids verzinnen zelf steeds iets nieuws waardoor het ook open-ended speelgoed is.  Ik hield ze in mijn achterhoofd, en zette ze op het lijstje van de kindjes die ik het hele jaar door bijhoudt, leuk voor een verjaardag of voor de december maand! 

Voor op het wensenlijstje

Inmiddels is er ook een boek te koop die meerdere leuke ideeën en inzichten geeft over het gebruikt van de stapelstenen! Deze staat hier nog op ons lijstje. 

Het perfecte Stapelstein pakket

Ik heb de stenen in een actie gekocht waar ik voor 6 stuks €159,- betaalde en dan een confetti balansbord gratis bij kreeg.  Dit is het perfecte pakket denk ik, meteen genoeg om alles te combineren en een lang balans pad te maken.  Ik merk dat onze jongste Reff van 2 jaar oud door het spelen hiermee wel echt zijn evenwicht gevoel heeft gevonden! 

Nog een paar weetjes over de stenen zelf! 

  • tot 180kg belastbaar. 
  • Water, Bijt en uv bestendig.
  • Gewicht 180gram. 

Shop hier Stapelstein

Hier worden ze vooral gebruikt als schommelstoeltje, balanspad en kleuren sorteren!  Wij hebben van Grapat het Lola set wat daarmee ideaal te combineren is, om alle kleurtjes in de juiste kleur steen te leggen.  Om dit iets moeilijker te maken voor de oudste ( 4 jaar ) leg ik in het midden het balansbord zodat ze tijdens het sorteren ook haar balans moet houden, een echte uitdaging! 

Ook als er bezoek is of kindjes komen spelen pakken ze vaak als eerste de stenen tevoorschijn, het is leuk voor bijna alle leeftijden waardoor je er ook lang plezier van hebt en het ook echt de moeite waard is! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...
DSC08829

Sophiesticated Cadeausets! + Winactie…

Wat houden wij van dieren! En zo leuk dat Rae dat al helemaal gaat overnemen. Wij kregen een hele mooie cadeauset...
leukste buitenspeelgoed, watertafel zandtafel

Buitenspelen, het leukste speelgoed

De warme dagen komen eraan en ook onze kleintjes kunnen dan wel wat verkoeling gebruiken. Een fijn zwembadje om in...