Posterpret met washi tape

10 december 2015

Sommige ouders zijn al voor de geboorte van hun kroost helemaal losgegaan op de inrichting van de babykamer. Toen onze oudste 3 jaar geleden geboren werd, woonden we tijdelijk in een gemeubileerd appartement. Ons eigen appartement met één slaapkamer hadden we vlot weten te verkopen maar we konden nog niet in ons nieuwe huis. Toen onze zoon 6 maanden werd, konden we eindelijk weer een eigen stekkie creëren. Omdat we toen al wisten dat hij op den duur van de kleine babykamer zou verhuizen naar de wat grotere kamer, hebben we er voor gekozen om de muren wit te houden en niet teveel spijkers in de muren te slaan.

Inmiddels is hij naar een grotere kamer verhuisd en is de babykamer voor zijn broertje. Al die witte muren beginnen ons inmiddels flink te vervelen en nu de meest stressvolle babytijd voorbij is, is het tijd om wat meer kleur aan te brengen. We hebben al wat muren gekozen die tijdens de kerstvakantie aan de beurt zijn voor een likje verf maar tot die tijd sla ik aan het plakken. Ik heb namelijk een nieuwe hype opgepikt: washi of masking tape. Dit is papieren tape, verkrijgbaar in allerlei leuke printjes en kleurtjes, waarmee je bijvoorbeeld je kast of kadootjes kunt versieren of, zoals ik doe, posters en kaarten ophang. Denk aan schilderstape, maar dan gezellig. Het fijne is dat de tape makkelijk is af te scheuren en je muren en posters niet beschadigt. Kies je een beetje goede kwaliteit, dan blijft de boel ook nog eens keurig hangen. Die van de Hema bevallen mij overigens ook prima al hebben ze daar niet precies de kleuren en printjes die ik zocht. Ik heb uiteindelijk een aantal rolletjes besteld op huisjedors.nl waar ik ze in een zakje met confetti kreeg, mét gratis superheldenkaartjes voor de jongens. Het was al feest voordat ik aan het plakken sloeg.

Mijn plakmanie is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven bij ons thuis. Florian vindt het erg leuk en wil het liefst het hele huis behangen met zijn tekeningen. Tobias aait steeds met zijn vingertje over de tape waar hij bij kan vanuit zijn bedje. Manlief moest even wennen. Aangezien hij erg gesteld was op wit en strak, is die slordig afgescheurde hysterisch gekleurde tape ietwat buiten zijn comfortzone. Aan de andere kant; als je huis er uitziet als een ontploft Fisher Price magazijn, kan dit er ook nog wel bij. Gelukkig hebben we een compromis weten te sluiten. De kleurtjes tape blijven bescheiden (denk aan zwart/witte patronen) en ik zal ze niet meer zomaar afscheuren maar keurig recht afknippen. Een beetje orde in de chaos.

Wat ik aan de muur hang? Ik heb inmiddels een grote hoeveelheid hele leuke webwinkeltjes gevonden waar ik mijn hart op kan halen. Bij koetjesenkaartjes.nl heb ik geweldige zwart-witte customized posters met de namen van de jongens gekocht en kaartjes met grappige teksten. Bij Eeflillemor.nl kocht ik schattige kaartjes (en ga ik nog posters bestellen). Bij Studioinktvis.nl bestelde ik een zwarte poster met een lief wolkje erop. En het fijne is, ik kan een hele voorraad mooie wandversieringen verzamelen want met die tape is de boel zo verwisseld. Geen spijkers in de muur dus ik kan ze hangen waar ik wil. Vandaag boven het bed, morgen op kast en volgende week toch op de deur? Wie zal het zeggen, ik washi in ieder geval lekker door!

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...