Dag maatschepje! Nooit meer knoeien met melkpoeder

11 mei 2018

In de afgelopen vier maanden heb ik mij erg geërgerd aan het maatschepje. Het is een herkenbaar probleem, het vullen van een flesje melkpoeder gaat nooit zonder knoeien. Nou gebruik ik wel de melktorens, maar dat is ook elke dag een geknoei. Er glipt altijd wel iets melkpoeder ernaast, en dat vind ik echt zonde. Er is nu een nieuw product op de markt, de Philley.

In de kop van Philley zit een handige splitter. Deze werkt als volgt: keer de poederdoos om, houd deze boven de babyfles en draai de knop naar rechts totdat je een klik hoort. Elke klik staat voor één afgestreken maatschepje melkpoeder (4,6 gram). Zeven maatschepjes zijn dus zeven klikjes.

Lees alles over het eerste babyflesje >>

Philley

Philley melkpoeder bewaardoos werkt snel, simpel, hygiënisch en voorkomt verspilling. De doseer bus is gemaakt van kunststof en veilig voor het bewaren van voedingsmiddelen. Er past minstens een half pak of blik babyvoeding in. Schoonmaken gaat naar mijn idee ook heel eenvoudig met een sopje of gewoon in de vaatwasser. De poeder bus is demontabel en bestaat uit vijf onderdelen. Een afsluitdop, bovendeksel (de draaibare kop), splitter, container en bodemdeksel.

Melkpoeder bewaardoos met dosseersysteem

De Philley bus heeft een strak design en is leverbaar in geweldige mooie pasteltinten en staat daarmee een stuk mooier op het aanrecht of op de keukenplank. De afmeting is ook perfect, je neemt hem namelijk gemakkelijk mee in een luier- of handtas! Welke mama wil dat nou niet?

Eindelijk een oplossing voor de verspilling van melkpoeder … super makkelijk doseren!  Het grootste voordeel van Philley is dat het klaarmaken van een babyflesje supersnel gaat en zonder morsen. Nooit meer schepje voor schepje afstrijken en omkiepen in de smalle opening van de fles. De splitter in de kop van Philley, zorgt voor exact de juiste hoeveelheid per klik (4,6 gram). Eén keer draaien tot de ‘klik’, staat dus gelijk aan 1 afgestreken maatschepje melkpoeder.

Voordelen 

  • Exacte dosering (de interne splitter zorgt voor afgestreken schepjes)
  • Snel klaar (klik, klik, klik, en klaar is je fles)
  • Geen geknoei (eenvoudig systeem, praktisch in gebruik)
  • Handig voor thuis en op reis (in Philley past minstens een half pak babyvoeding)

De Philley is verkrijgbaar bij De Gele Flamingo

Het lijkt mij een uitkomst, hebben jullie er al ervaring mee? Ik hoor graag van jullie.

Fijne babyflessen: Difrax starterset >>

Ben jij, net als wij, ook nieuwsgierig naar handige uitvindingen? Bekijk dan eens dit badje! >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....
haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...