Hoeveel melkflessen maak jij per dag? Dit is een handige musthave!

25 maart 2019

Als ouder zijnde maak je tig flessen op een dag. Je begint bij ongeveer zes en naar mate je kindje ouder wordt bouw je ze af. Wanneer je een dagje weg gaat dien je voeding mee te nemen, dit deed ik met de welbekende torentjes. Algauw sleepte ik deze in het begin ongeveer vijf mee, mocht er een voeding niet lekker gaan en ze op een later moment weer komen had ik tenminste extra voeding. Voor een weekend weg nam ik een volledig pak voeding mee. philley test

Lees alles over het eerste babyflesje >>

Philley melkpoeder bewaardoos

Middels Babylabel kwam ik in aanraking met Philley. Ik had zelf net een hoop torentjes aangeschaft dus zag dit als een ‘helaaspindakaas’ en besloot het niet aan te philley test, philley melkpoeder bewaardoos, babylabelschaffen. Toen kreeg ik de kans om deze uitvinding te testen, graag!

Wat is de Philley?

Philley is eigenlijk een melkpoeder bewaardoos of grote voedingstoren en volledig BPA, pvc, lood en ftalaten vrij. Je hebt ze in drie leuke kleuren; Galactic Green (mijn versie), Pretty Pink en Baby Blue. Zelf gebruik ik Kruidvat voeding en daarvan past er met gemak één verpakking in (in de doos zitten er altijd twee). Door het draaisysteem voeg je met iedere klik een schepje voeding (4,6 gr) aan de fles toe. Dus geen gesleep met torentjes meer, maar gewoon één bus met meerdere voedingen bij de hand.

Het gebruik

Nadat mijn Philley uit de vaatwasser kwam heb ik hem direct gevuld met voeding en dan wachten op de volgende fles. Ik gebruik Difrax flessen met een S-vormige hals. Bij gebruik merk ik dat het even wennen is om de voeding precies in het gat te mikken. Je moet immers de bus met twee handen vast houden en draaien, de fles kun je daardoor niet meer vasthouden. Bij mij ging er dus in het begin aardig wat voeding langs omdat er geen verlenging aan de dop van de Philley zit en het gat van de fles dus niet helemaal recht is (zie filmpje), dit maakt het mikken best moeilijk. Na een aantal malen gebruik krijg je hier handigheid in en gaat het wel wat beter.

Bekijk het filmpje hier

De Philley test

Helaas blokkeerde bij mij het draaien ook een aantal keer waardoor je eigenlijk de Philley weer recht moet houden en de voeding deels ernaast gaat. Daardoor heb ik het idee dat er niet met iedere klik evenveel voeding in de fles kwam, mijn vriend kwam ook tot de conclusie dat het flesje wateriger was dan anders toen hij tussendoor blokkeerde (wij proeven altijd zelf even de fles voor het aanbieden in verband met de temperatuur).  De Philley hoort dit niet te doen en middels de site van Philley zelf heb ik vernomen dat zij bij een klant met problemen na een mailtje direct een nieuwe hebben opgestuurd.

Voordelen:

  • Meerdere voedingen in één keer bij je, dus geen losse torentjes in de tas of onverwacht te weinig voeding bij je.
  • Onderdelen kunnen makkelijk uit elkaar (was wel even puzzelen want in de handleiding stond wel hoe het in elkaar moest maar niet hoe het uit elkaar moest) en zijn allemaal vaatwas bestendig.
  • Vrij compact waardoor het met gemak in een luiertas past. Deksel zit ook goed vast dus zal niet zomaar los schieten.
  • Geen gesleep met verpakkingen van voedingen bij een weekendje weg.
  • Prijsvriendelijk, je scoort een Philley al voor € 19,95
  • Hij ziet er gewoon super leuk uit!

Nadelen:

  • Je moet opletten dat de fles niet te warm is want dan plakt de voeding aan de mond van de Philley. Je moet hem dan sneller schoonmaken en dus het restant voeding weer even over doen in torentjes.
  • Met gebruik van een Difrax S-fles is het wat moeilijker om de voeding goed in de fles te krijgen.
  • Je moet de Philley eerst goed op de kop houden zodat de vakjes voor de voeding goed vullen, dan pas beginnen met draaien. Helaas gaat er door het kantelen wanneer de Philley geopend is wel wat voeding verloren. Ik krijg het zelf nog niet voor elkaar om hem eerst op zijn kop te houden en dan het dekseltje te verwijderen, wellicht dat het dan minder is.

Conclusie Philley test

Voor een dagje weg blijf ik toch mijn torentjes meenemen dit omdat Alessia nu niet meer zoveel flessen overdag heeft en dat scheelt weer in gewicht en toch ook wel wat in ruimte. Wanneer ik ga reizen met de auto of echt een weekend vakantie heb gepland zou ik de Philley wel meenemen. Je hebt direct meerdere voedingen bij elkaar en sleept niet met én een pak voeding én allerlei losse torentjes. Je krijgt vanzelf handigheid in het gebruik en dan is het eigenlijk een ideaal product om inderdaad zoals ze zelf zeggen in een handomdraai een flesje klaar te maken.

philley test, philley melkpoeder bewaardoos, babylabel

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC09274

Deze borstkolf is echt een aanrader! + winactie.

Borstvoeding geven is echt iets wat je in het begin goed onder de knie moet krijgen. Het is niet zomaar...
image-3

De 5 meest gestelde vragen en antwoorden over borstvoeding bij pasgeborenen

Van 1 tot 7 augustus vieren we de Internationale Borstvoedingsweek. Borstvoeding staat bekend als de beste manier om je baby...
voedings bh medela

Review – De Medela keep cool voedings bh

De juiste bh vinden voor tijdens het kolven en voeden is best heel erg lastig.  Inmiddels is ons meisje bijna...