Musthaves voor mom-to-be

30 juli 2018

Wanneer je in blijde verwachting bent van je baby kom je van alles tegen wat je (denkt) nodig te hebben. Niet zo gek natuurlijk want je weet als aanstaande moeder nog niet alle ins en outs van het moederschap en wat handig is voor jou en je kleintje en wat niet. Tijdens mijn zwangerschap heb ik natuurlijk ook producten gekocht waar ik achteraf spijt van heb of helemaal niet gebruikt hebt. Maar er zijn ook een paar dingen die echte musthaves voor mom-to-be zijn en die deel ik vandaag met jullie! musthaves voor mom-to-be

Musthaves voor mom-to-be

musthaves mom-to-be, baby swaddles# Baby Swaddles of Hydrofiele doeken

Hier kun je er niet genoeg van in huis halen. Deze kun je gebruiken om je kleintje mee af te drogen na zijn of haar badje, maar zijn ook ideaal om je kleintje in te wikkelen, als dekentje te gebruiken, op het aankleedkussen te leggen als extra verschoningsmatje en nog veel meer. Je zult ze vast ook voor van alles en nog wat gaan gebruiken.

# Voedingskussen

Ik had een voedingskussen gekregen van iemand en hoewel ik het nooit tijdens de borstvoeding heb gebruikt was ik er tijdens mijn zwangerschap heel blij mee! Hij is namelijk heerlijk om mee te slapen met die dikke buik, dus voor mij echt een musthave voor iedere mom-to-be!

# Wasbare luiers

Ik hoor je denken: “Een wasbare luier??” daar begin ik niet aan hoor, niets voor mij. Dat heb ik ook altijd gedacht, totdat een vriendin van mij, heel enthousiast, haar ervaring vertelde (zij was de laatste waarvan ik verwacht had dat zij wasbare luiers zou gebruiken). Wasbare luiers zijn dankzij de natuurlijke materialen beter voor de billetjes van je kindje, waardoor de kans op luieruitslag een stuk kleiner is. Bovendien zijn ze op termijn een stuk goedkoper en zijn ze ook nog eens zeer milieuvriendelijk!

TIP: Gebruik zwemluiers >>

# Baby bijtring

Een bijtring is niet een ding waar je direct aan denkt bij de product wat handig is om in huis te hebben wanneer je zwanger bent, dat snap ik volkomen. Maar echt, deze Avent bijtring is echt een aanrader om al in huis te hebben (of anders op het geboorteverlanglijstje te hebben staan). Een bijtring verzacht het tandvlees voordat de baby tandjes krijgt. Je kleintje doet straks niets liever dan ontdekken, sabbelen en kauwen op een bijtring.

# Baby nestje

Natuurlijk heb ik me suf geshopt aan leuke accessoires voor de babykamer tijdens mijn zwangerschap. De nieuwste trend voor de babykamer zijn nu de handige en super leuke babynestjes. Niet iets wat tot de basisbenodigdheden behoort, of toch wel? Als ik de kersverse moeders in mijn omgeving moet geloven mag een babynestje eigenlijk niet meer ontbreken op de baby uitzetlijst. Het moet super handig zijn voor je kleintje en handig voor de ouders want je kunt je baby veilig tussen jullie in laten slapen in het baby nestje of in de box.

# Draagdoek

Een draagzak of draagdoek is geen absolute musthave, maar wel heel erg handig. Je hebt je handen vrij en je kleintje valt heerlijk in slaap terwijl jij aan het stofzuigen bent.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Wat is wat jou betreft een echte musthave voor mom-to-be’s? 

Bekijk ook deze leuke babykleding >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...