Help mijn kind durft niet te poepen

17 april 2021

Help, mijn kind durft niet te poepen. Zindelijk worden op zich was zo gepiept maar daarna.. 

Mijn kind durft niet te poepen, wat kan ik daaraan doen?

Enkele weken voor de peuterspeelzaal zijn we actief gestart met het potje en de potjestraining en alles wat erbij komt kijken, van stickervellen tot zelf uitgezocht ondergoed als vervanger van de luier. 

Belonen

Ik heb Saar hier bewust veel in betrokken om het ook zo leuk mogelijk te maken. Bij ieder plasje 1 sticker en bij de grote boodschap 2 stickers, een volle kaart is een kadootje uitzoeken! 

De plasjes gingen heel vlot en vaak, dus die kaart was zo vol! Het poepen op het potje was iets lastiger maar lukte wel een enkele keer. 

poepen, mijn kind durft niet te poepen, moeite met ontlasting, zindelijk worden ontlasting lukt niet, belonen bij zinderlijkheidtraining, belonen kind

Eerst ging het goed, maar door de terugval lukt het niet meer

Dus ging Saar zindelijk in haar onderbroekje naar de peuterspeelzaal. Maar op de derde ochtend komt ze enthousiast naar buiten gerend in haar reserve broekje uit de rugzak.  Ze had een ongelukje gehad, en sindsdien heeft ze een flinke terugval als het om poepen gaat.

Ze probeert zo lang mogelijk haar ontlasting op te houden

Saar raakt in paniek wanneer het komt en probeert het zo lang mogelijk haar ontlasting op te houden met als gevolg een grote harde bonk ellende.

Bezoek huisarts

We hadden al wat olijfolie geprobeerd maar dat was niet echt een succes. Dus een bezoek aan de huisarts aangezien ze steeds haar billen vast pakt en als een kauwgom aan mij vast geplakt zit.  

Sinds een week zijn we begonnen met Forlax zakjes na een bezoek aan de huisarts. Forlax voegt water toe aan de stoelgang wat helpt om problemen veroorzaakt door zeer trage darmbeweging op te lossen. Forlax junior wordt niet in de bloedbaan opgenomen of in het lichaam afgebroken. En maakt de darmen niet lui.

Inmiddels is het weer 2x zonder paniek gelukt op het potje en hopen wij op deze manier rustig weer over te stappen op het potje en Saar het vertrouwen dat ze het zelf kan! Zodat we ook de pamperbroekjes vaarwel kunnen zeggen.  

Durft jouw kindje ook niet te poepen? Of heb je tips voor me? Lief als je jouw ervaring of tips laat weten in een reactie hieronder. Laten we elkaar helpen als ouder!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
babyjas baby jas meisjes jongens

Wat een uitvinding, de Fossy babyjas. 

Hier thuis is het altijd ellende! Truien en jassen.. Het aantrekken hiervan gaat echt altijd met weerstand en soms zelfs...