Meisjes babykamer inspiratie

26 november 2015

Wat een heerlijk nieuw project, het inrichten van de babykamer. Als ouders van een klein baby meisje wil je haar direct geborgenheid bieden, een veilige basis en een knus gevoel meegeven. Haar eigen slaapkamertje dient dan ook dat heerlijke knusse en veilige gevoel te geven.

Meisjeskamer babykamer, babykamer voorbeelden

Meisjes babykamer inspiratie

Voor deze babykamer kiezen we voor het wolkjes behang van Ferm Living. Creëer een kleurrijke droomwereld voor je meisje, geef meer leven aan de muren van haar slaapkamer! Dit bijzondere behang met haar vrolijke wolkjes, zal de babykamer van je kleintje omtoveren tot een geheel eigen plekje met meer karakter, charme en persoonlijkheid. De overige muren houden we rustig van kleur, maar boven de prachtige retro commode in de kleur oud roze hangen we het magneet behang met een print van het allerliefste konijn. Dit papier is ideaal om te gebruiken als magneetbord om persoonlijke kaartjes of foto’s aan op te hangen en maakt de babykamer direct persoonlijk! Als de commode op een gegeven moment niet meer nodig is past er op deze plaats een eerste bureautje en hangen haar eigen gemaakte tekeningen aan het magneetbord.

babykamer meisje, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, meisjeskamer

We houden van konijntjes, omdat ze mooi, zacht en aaibaar zijn. Deze prachtige poster Mr. Rabbit staat daarom ook lief in de babykamer. Geen schaapjes tellen voor het slapen gaan, maar streepjes tellen!

Kleur op de babykamer

Naast de kleur roze laten we in deze babykamer de kleur grijs vaker terug komen. Dit is te zien aan de kant en klare gordijnen en het stoere donker grijze ledikant. Dit wonderschone ledikant is ideaal om mee te beginnen in de babykamer. Het groeit namelijk met je kindje mee als ze straks een peuter én kleuter is!

In de babykamer is sfeerlicht ontzettend belangrijk. Als je je kleine meisje dient te troosten, flesje moet geven of moet verschonen is het handig om niet direct fel licht aan te hoeven zetten. Dan is een figuurlamp heel fijn op de slaapkamer. Naast dat deze lamp er geweldig uit ziet, en niet alleen als de lamp aan staat, maar geeft deze lamp ook een zacht sfeerlicht.

Een warm en zacht vloerkleed is natuurlijk niet overbodig. Kies hierin vooral je eigen stijl die bij de rest van de meubels en accessoires van de slaapkamer past. Maak het een geheel zodat je kleine meisje er in alle rust heerlijk kan slapen.

Kijk hier voor meer baby lifestyle inspiratie >>

Zwart wit op de babykamer >>

Bekijk hier meer babykamers >>

Bekijk ook: zacht blauw op de babykamer >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

nature babykamer

Hello nature! Zo creëer je een nature-inspired babykamer

Waar we met z’n allen wel eens gek van worden? Van de schreeuwerige kleuren, felle lichtjes en veel te luide...
kinderbed

Kinderbed van hoge kwaliteit belangrijk

Een belangrijk criterium bij het zoeken naar een kinderbed is de kwaliteit. Je kind zal graag het aller mooiste en...
jaga radiator

Kidsproof verwarmen met Jaga

Kidsproof verwarmen; het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de baby- of kinderkamer,...