Je man tijdens de bevalling laten meekijken?

23 december 2018

Ja… dat ja… Ik kon eerlijk gezegd niet echt een betere naam verzinnen voor het aanzicht van je ‘onderkantje’ na een bevalling. Over rozengeur gaat het in ieder geval niet. Toch blijft het een verbazingwekkend iets dat daar een complete baby doorheen past. Een bijzonder moment, of eigenlijk een moment die je leven doet veranderen. Dit deel je natuurlijk, in de meeste gevallen, met je partner. Laat je je man tijdens de bevalling mee kijken down under?

Bevallen doe je zo >>

Persoonlijk heb ik een vagina over het algemeen al een lelijk ding gevonden. Het is nou niet dat ik daar graag even een tijdje naar zou kijken of zo. En als je dan zwanger bent dan zwelt dat ding in de laatste weken ook nog eens enorm op. Alsof je een mega plofkut hebt ineens… Als ik dat zo even mag zeggen. Een beetje gênant ook… Denk aan je seksleven tijdens de zwangerschap. Op het eind gaat alles op zijn ‘hangbuikzwijntjes’ en dan heb je ook nog zo’n enorme opgeblazen je-weet-wel. Maar goed, het is nou eenmaal zo. We krijgen er tenslotte iets geweldigs voor terug.

Ik heb zelf drie kinderen op de wereld gezet. Mijn oudste twee hebben een andere vader dan de jongste, dus ik heb twee verschillende mannen aan mijn zijde gehad tijdens de bevallingen. En ze hebben ook beide heel anders gereageerd.

Man tijdens de bevalling laten meekijken?

Tijdens mijn eerste bevalling ging het allemaal niet zoals het moest. Ik had thuis op een baarkruk gezeten en eigenlijk al te lang geperst, dus we gingen met spoed naar het ziekenhuis. Daar is mijn zoon ter wereld gebracht met een enorme knip en de vacuümpomp. Je kunt je voorstellen hoe zoiets eruit ziet nadat je ook al op een baarkruk hebt gezeten. Er was weinig vagina van over om het maar even samen te vatten. Mijn ex vond dat allemaal reuze interessant en heeft daar constant met zijn neus boven opgezeten. Hij liever dan ik. Voordat ik gehecht werd lag er een laken over mijn onder lijf heen. Ik weet nog goed dat hij deze even omhoog wipte en mijn ontplofte molshoop even goed bekeek en zei; “Nou Mel… Ik weet niet of dit ooit nog goed gaat komen..” Hahahaha, gelukkig kan ik daar de humor wel van inzien!

Bevalling thuis

man tijdens de bevalling

Mijn tweede bevalling was thuis. En dit was een hele fijne, vlotte bevalling. Wel weer een knip maar buiten dat verliep alles vlekkeloos. En wederom zat mijn ex man tijdens de bevalling er met zijn neus bovenop. Ik zal eerlijk zeggen dat ik dat ook niet erg vond. Hoe vaak krijg je nou de kans om zoiets live te bekijken? Je kiest voor elkaar dus ook voor dit soort dingen.

Andere man, andere beleving

Mijn derde bevalling was wel een ander verhaal. Ik had een nieuwe partner. De bevalling was wederom thuis maar eindigde in een hectisch, horror moment. De baby zat vast en er moest een hoop gebeuren om hem eruit te krijgen. Mijn vriend heeft constant naast me gezeten en heeft mij geen moment losgelaten. Hij heeft geen moment down under gekeken, en achteraf gezien maar beter ook.

Zo zie je maar hoe anders iedere bevalling is en hoe ook iedere man hier anders op reageert. Ik heb me in ieder geval nooit geschaamd voor mijn onderkantje. Het is zoals het is, en het hoort er allemaal bij.

Ohh en die ontplofte molshoop? Dat is gelukkig weer helemaal goed gekomen 😉

Lees ook: ‘de eerste keer seks na de bevalling‘ >>
Lees ook: ‘Vrouw laat 200.000 mensen live meekijken naar haar bevalling‘ >>

man tijdens de bevalling

Lees ook: 30 weken zwanger >>>

Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...