Lulujo Swaddle in marmerlook

2 maart 2019

Toen ik zwanger was kreeg ik al snel te horen dat ik het beste voor een flinke stapel hydrofiele luiers kon zorgen want ‘die kon je niet genoeg hebben’ werd er gezegd. De grote varianten worden gebruikt om in te bakeren en deze noemt men ook wel swaddles of hydrofiele doeken. Lees dit hele bericht maar eens, en als jij ook enthousiast bent doe dan mee met de Lulujo swaddle winactie.

Lulujo

Via instagram kwam ik in aanraking met het merk Lulujo en las dat mensen hier lyrisch over waren. Toen ik de kans kreeg om deze swaddle te mogen testen greep ik deze met beide handen aan, ik ben benieuwd of ik er ook zo over te spreken ben. Lulujo is een Canadees bedrijf. Ze gebruiken zoals ze zelf omschrijven alleen de beste materialen voor hun producten.

Lees ook: XOXO voor deze hydrofiele doeken >>

Lulujo swaddle

De Lulujo swaddle van deze review in de gekozen kleur Marble bestaat voor 70% uit viscose van bamboe en voor 30% uit katoen. Beide ademende stoffen dus. De swaddle is voor gewassen, dat betekent in mijn ogen dat je hem vanuit het doosje meteen kunt gebruiken. Hij is ademend en heeft een groot formaat ( 120x120cm).Tevens geeft Lulujo aan dat hij na iedere wasbeurt zachter zou moeten worden.

Ook staat aangegeven dat hij multifunctioneel is, onder andere te gebruiken als swaddle (inbakerdoek), kinderwagen cover of matras cover.  Genoeg om te testen dus!

swaddles en hydrofiele doeken, lulujo, swaddle, swadlle review

Swaddles of Hydrofiele doeken

Wanneer ik de Lulujo swaddle uit het doosje haal is deze inderdaad lekker zacht en ruikt fris. Niet naar plastic of verpakkingsmateriaal maar serieus naar wasmiddel. Toch was ik de swaddle eerst, zo kan ik meteen testen of de structuur inderdaad hetzelfde (of juist beter) blijft, of dat hij zoals de meeste swaddles toch ruwer wordt.

Swaddle na het wassen:

Na een wasbeurt komt de swaddle gewoon zacht van mijn droogrek. Daar waar ik de meeste grote swaddles strijk om ze zachter te laten worden hoef ik deze swaddle alleen maar te strijken zodat hij kreukvrij is.

De print is ook erg mooi en blijft mooi na het wassen. Een echte marmerlook zoals ik gehoopt had. Wat had ik deze graag eerder gehad zodat ik ermee kon pronken in mijn kinderwagen bak, maar Alessia is daar nu met zes maanden helaas te groot voor.

Lulujo swaddle, baby doek, babydoekenGelukkig maken we iedere dag dankbaar gebruik van haar bedje en moet ook de Aero sleep een keer gewassen worden. Dat geeft ons meteen de gelegenheid om hem te gebruiken als matrascover aangezien ik geen ‘normaal’ beddengoed heb. Hij is lekker zacht onder haar hoofdje en ze heeft dan ook geen lichte afdruk van de swaddle in haar gezicht bij wakker worden.

De swaddle is multifunctioneel

Ook als extra bedekking op het aankleedkussen komt deze Lulujo swaddle goed van pas. Hij is lekker groot dus past prima rondom het kussen als je hem dubbelgevouwen hebt. Gezien hij ook lekker zacht is is hij daarom erg comfortabel.

Alessia baddert of doucht graag met ons. Meestal gebruiken we een badcape nadien, maar deze swaddle is ideaal om haar na het douchen in te wikkelen. Heerlijk zacht en natuurlijk kunnen we meteen testen of deze het vocht goed opneemt. En dat doet hij! Je kunt hem heerlijk in een driehoek vouwen en Alessia paste er helemaal in. Eenmaal op het aankleedkussen was er nog genoeg doek over om haar ook nog af te kunnen drogen. Ideaal, maar één swaddle nodig als badcape én handdoek! Overigens gaan voor deze bevinding de credits naar mijn vriend die serieus blij verrast was door deze doek.

Ook als bedekking voor het boxkleed is deze swaddle erg fijn. Hij is groot genoeg om je gehele boxkleed te bedekken en hem nog om de randjes te kunnen vouwen zodat het niet snel een frot wordt als je kindje veel beweegt. Zo heb je dus in een hand omdraai een luxe look boxkleed.

Eigenlijk kun je met deze swaddle alle kanten op. Ik zou hem op de grond dubbelgevouwen nog als klein speelkleed kunnen gebruiken, als lekker ‘dekentje’ straks in de maxi-cosi of autostoel, een groot knuffeldoek voor Alessia en vast nog meer.

Moeite waard?

Wat ik vooral erg fijn vind is dat de Lulujo swaddle oprecht zacht is en blijft en misschien ook echt zachter wordt na het wassen. Het is zo’n immens verschil met andere hydrofiele doeken die ik van de waslijn haal! Ik vind de swaddle wel aan de prijs, maar in de sale vind ik het wel de moeite waard om ze aan te schaffen. De printjes zijn erg leuk en je voelt gewoon de fijne kwaliteit. Ik denk dat als je deze swaddles als kraamcadeau geeft je echt wat geeft waar meerdere baby’s van kunnen genieten! En wanneer je overweegt het zelf aan te schaffen, ik denk dat het ondanks de prijs wel echt de moeite waard is.

Shop meer hier

WINACTIE

Wil jij deze fijne Lulujo swaddle ook proberen? Of ben je misschien al fan van het merk en vind je deze marmerprint ook helemaal geweldig? Doe mee met onze winactie. Vul onderstaand formulier in en laat weten waarom jij deze swaddle wilt winnen. De naam van de gelukkige winnaar staat maandag 11 maart hier op Babylabel. Good Luck!

De winnaar is Esther de Jong, van harte gefeliciteerd! Stuur een mailtje naar info@baby-label.com met je adresgegevens. Dan zorgen wij dat jij zsm deze super fijne swaddle thuisgestuurd krijgt. Veel plezier ermee!

LULUJO SWADDLE, hydrofiele doek review

LULUJO SWADDLE, hydrofiele doek review

Lees ook: Levensgevaarlijk hydrofiele doek over kinderwagen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....
IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...