Kleur op de babykamer

26 maart 2018

Het inrichten van een babykamer is een van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap. Er is zoveel leuks verkrijgbaar, waar kies je voor? Kies je voor een babykamer in naturel look, ga je voor een zwart wit babykamer of kies je toch voor kleur? Kleuren zijn één van de belangrijkste sfeermakers in de slaapkamer. Ze reflecteren je persoonlijkheid en kunnen een positieve indruk nalaten op de gemoedstoestand. Naargelang de gewenste sfeer kan je gebruikmaken van verschillende kleurencombinaties. Wij gaan dit keer voor kleur op de babykamer.

Kleur op de babykamer

Heel belangrijk is het om de juiste kleur te kiezen voor de babykamer. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van kleuren van de babykamer en de meubels op de gemoedstoestand en emotie van mensen. Kleuren zorgen voor een bepaalde energie en door het maken van een combinatie kunnen ze zelfs zorgen voor bepaalde spanning. Bij de ene kleur voelt iemand zich prettig, bij de andere niet. Met kleur kun je een bepaalde sfeer in de babykamer creëren die weer invloed heeft op de gemoedstoestand van je kindje en van jezelf!

Vrolijk gekleurde accessoires

Bij kleur op babykamer hoef je niet direct te denken aan primaire kleuren. De trend van nu zijn vrolijke kleuren als (oker) geel, (mint) groen en peach roze. Ook als je liever voor een minder uitbundige babykamer gaat, is kleur een goede inspiratiebron. Je kunt dit doen met als uitgangspunt dit super leuke babybedje of kies je liever eerst een leuk behang uit en neem je dit als inspiratiebron.

Durf je niet te veel kleur aan te brengen op de babykamer? Door de kamer wit te houden en aan te kleden met kleurrijke accessoires kun je ook kleur aan de kamer toevoegen. Gebruik voor een rustig kleurenpallet zachte pasteltinten.

Kleur explosie

Ben jij iemand die blij wordt van kleur? Leef je uit. Verf de kamer in uitbundige kleuren. Helemaal hip is het om de muur te verdelen in geometrische kleurvlakken en deze in verschillende kleuren te verdelen. Hoe meer kleur in de babykamer, hoe beter! Gebruik hiervoor alle mooie kleurencombinaties. Wie durft? Stap deze trendsetters babykamer binnen en je voelt je spontaan vrolijk. Dit kamertje is een explosie van vrolijke kleuren en speelse printjes. Kies voor felgekleurde items en meubeltjes met een moderne uitstraling.

kleur op babykamer, babykamers met kleur

Kleurrijke Flexa meubelen

Gekleurde hanglampjes

Commode

Neon hartlampje

Babygym

Gele babydeken met geometrische vlakken

Walvis knuffel

Done by Deer babybed

 

Binnenkijken bij babykamers >>

Mintgroene babykamer >>

Jungle babykamer >>

Kleurrijke babykamer >>

Kleur op de babykamer

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...