Duurzaam babywiegje van karton

15 mei 2022

Hoe fijn is het om, wanneer je net bevallen bent, je baby in je eigen slaapkamer te laten. Zo ben je nog steeds dicht bij elkaar en kun je langzaam wennen aan elkaar. Een hele geruststelling voor veel ouders, dus het wordt ook steeds meer gedaan. Maar misschien heb je de ruimte niet om naast je bed ook nog een ledikant te plaatsen. Deze kartonnen wieg is een duurzame en minimalistische wieg van stevig honingraatkarton waarin baby’s heerlijk én veilig kunnen slapen.

Kartonnen wieg

Een kartonnen wieg is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je aan de slag gaat met de baby uitzet. Toch is het een ideale oplossing voor de eerste maanden waarin de baby bij je op de kamer ligt. De Papercrib neemt weinig ruimte in, is licht in gewicht en snel in elkaar te zetten.

kartonnen wiegje, babywieg, babyspullen, babybedje, babykamer

Papercrib

In Finland krijgen aanstaande moeders een doos met babyproducten van de overheid. Daarnaast dient de kartonnen doos als wiegje en zit er een passend matrasje bij, wat een geweldig idee. Op deze manier krijgen alle kinderen een gelijkwaardige start in hetzelfde wiegje. Dit idee inspireerde de ontwerpers van de Papercrib, en heeft hen doen besluiten een soortgelijke wieg in Nederland te introduceren.

kartonnen wiegje, babywieg, babyspullen, babybedje, babykamer

Duurzaam slapen

Met deze kartonnen wieg draag je ook een steentje bij aan ons milieu, want zowel de wieg als de verpakking zijn namelijk duurzaam geproduceerd in Nederland, bevatten geen afvalstoffen en kunnen volledig gerecycled worden. Door de honingraatstructuur van het karton is de wieg oersterk maar toch licht in gewicht, waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. Daarnaast is het wiegje heel eenvoudig in elkaar te zetten en heb je hier geen gereedschap, schroeven of spijkers nodig. Ideaal dus!

Veilig slapen

Natuurlijk staat veiligheid voorop. Daarom heeft de Papercrib een officieel CE-keurmerk. De wieg voldoet aan alle eisen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kun je de Papercrib opnieuw gebruiken voor een broertje of zusje wanneer je deze netjes en droog bewaart.

kartonnen wiegje, babywieg

Lees ook: waar moet een babybedje aan voldoen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...