Hello nature! Zo creëer je een nature-inspired babykamer

19 maart 2023

Waar we met z’n allen wel eens gek van worden? Van de schreeuwerige kleuren, felle lichtjes en veel te luide klanken van baby- en kinderspeelgoed. Mochten onze lieverds het zo leuk niet vinden, we namen het nooit in huis. Gelukkig zijn er nog dingen die we als ouders wel in de hand hebben: de inrichting van de babykamer bijvoorbeeld. Wil je graag een oase van rust voor je baby (en jou)? Lees dan zeker de volgende tips voor een heerlijk rustgevende, nature-inspired babykamer. 

Zacht palet

De jongenskamer blauw en meisjeskamers roze? Of toch maar groen, paars of oranje? Misschien een tof behang tegen de muur? Bespaar je de keuzestress en kies voor een natuurlijk kleurenpalet. Haal je inspiratie rechtstreeks uit het bos, van aan de zee of op de heide: zachtgroen, beige, lichtblauw en okergeel geven je de rijkdom van de kleuren uit de natuur, zonder de kamer te overheersen. Nog een voordeel: natuurlijke kleuren passen sowieso goed samen. Geen gevaar voor vloekende tinten, dus!

Natuurlijke materialen

Bij een zacht kleurenpalet ga je natuurlijk geen harde materialen gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor houten jaloezieën in plaats van plastic. Ze geven de kamer een luxueuze en tegelijk warme uitstraling. Verder ga je voor een overdaad aan zachte stoffen: van tapijtjes in alle vormen en maten – zowel op de vloer als aan de wand – tot sfeervolle gordijnen en heerlijk aaibare knuffels. De natuur op z’n schattigst! 

Gedempt licht

Licht is wat de natuur voedt en doet groeien. Dat geldt net zo goed voor je kleine baby! ’s Nachts ga je uiteraard voor complete verduistering, anders zal je kleintje net iets te vroeg wakker zijn… Maar na een paar maanden volstaat het om overdag het binnenvallende licht wat te dempen. Doe dat bijvoorbeeld met lamellen op maat. Je kan zelf instellen hoeveel zonneschijn of daglicht je nog de kamer laat binnenstromen, afhankelijk van de voorkeur van je kleintje. Lekker flexibel en toch stijlvol! 

En het speelgoed?

Gelukkig kan je als ouder best lang bepalen welk speelgoed het huis en de kinderkamer binnenkomt. Heb je er nog iets over te zeggen? Kies dan voor kwalitatief houten speelgoed, duurzame materialen en kleurstofvrije producten. Sluipt er toch zo’n batterijmonster het huis binnen? Da’s prima natuurlijk – kinderen vinden het heerlijk – maar geef die een plekje in een afgesloten kast. Het mooiste speelgoed zet je dan weer prominent zichtbaar in de nature-inspired kinderkamer. Klaar om elke dag mee te spelen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderbed

Kinderbed van hoge kwaliteit belangrijk

Een belangrijk criterium bij het zoeken naar een kinderbed is de kwaliteit. Je kind zal graag het aller mooiste en...
jaga radiator

Kidsproof verwarmen met Jaga

Kidsproof verwarmen; het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de baby- of kinderkamer,...
nijntje little dutch vintage miffy

Little Dutch, Vintage collectie

Little Dutch lanceerde hun nieuwe Vintage collectie. Ontdek de Vintage Little Flowers en Vintage Sunny Stripes ontwerpen. Geweldig om te...