Genderneutrale babykamer inspiratie

25 april 2022

Dé babykamer trend voor dit jaar is de genderneutrale babykamer. Superhandig deze interieurtrend, en helemaal wanneer je nog niet weet of jij een babyjongen of babymeisje verwacht. Met deze babykamer inspiratie richten we ons op genderneutrale ideeën voor het toekomstige kamertje van jouw newborn.

Bekijk ook deze neutrale babykamer ideeën

genderneutrale babykamer, jollein babykamer, genderneutraal baby

Genderneutrale babykamer inspiratie

Een standaard blauwe jongens babykamer of een roze meisjes babykamer zien we tegenwoordig steeds minder. Steeds meer jonge ouders kiezen vandaag de dag voor een meer neutrale inrichting van de babykamer. En dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat de babykamer sober en saai wordt. Met deze babykamer inspiratie creëer je een warme en knusse sfeer zonder gelijk in het typische en standaard babykamer kleurenpalet te vervallen.

We gaan op zoek naar prachtige baby kamer inspiraties in Scandinavisch kleuren, andere genderneutrale kleuren zoals grijs, cameltinten en groen. Bekijk deze genderneutrale babykamer inspiratie en voorbeelden. Welke is jouw favoriet? 

babykamer riet, babykamer bamboe, genderneutrale babykamer, genderneutraal, genderneutrale babykamer inspiratie

1. Babykamer met riet en bamboe

In de moderne babykamer zien we veel natuurlijke elementen, waaronder riet, rotan of bamboe. Een rieten commode, lamp of zelfs een rieten wiegje zijn helemaal hip. Verf de muren in rustige naturel kleuren zodat de aandacht in deze babykamer naar het prachtige, natuurlijke materiaal uitgaat. Bang dat deze basiskleuren de kamer saai maken? Kies dan voor zachte aardetinten in combinatie met riet. Deze combinatie staat gegarandeerd voor een warme en knusse sfeer. 

babykamer riet, babykamer bamboe, genderneutrale babykamer, genderneutraal, genderneutrale babykamer inspiratie, rieten verschoningsmand

2. Naturel kleuren op de babykamer

Om een roze of blauw kleurenpalet te vermijden kun je voor rustige natuurlijke tinten gaan, zoals: aardetinten, grijs, wit en zwart. Deze neutrale kleuren kun je gebruiken als een prikkelarme basis voor het slaapkamertje van jouw kleintje. Personaliseer de rest van de ruimte met vrolijke kleurrijke accessoires, knuffels, een eigen gemaakt kunstwerk of foto’s! Voordeel van een rustig kleurenpallet is ook dat je de accessoires eenvoudig kunt veranderen, als jouw kleintje groter begint te worden. 

babykamer groen, babykamer, kast baby

3. Groen als basiskleur

Groen als basiskleur voor een kamertje van je newborn. Misschien is dit niet de eerste kleur waar je aan denkt, maar groen is rustgevend en verkrijgbaar in verschillende kleurtinten.

Mooi om hierbij ook wat planten te combineren. Planten produceren zuurstof en dat zorgt voor een schone lucht én een gezonde nachtrust. Het is wel belangrijk om de juiste planten te kiezen, maar met planten als de aloë vera, de pannenkoekenplant of de ananasplant zit je altijd goed! 

genderneutrale babykamer, genderneutraal, genderneutrale babykamer inspiratie, voorbeeld genderneutrale babykamer, babyroom

4. Behang als uitgangspunt

Leuk om een mooi behang als eyecather uit te kiezen. Bovenstaand behang is van Pimpelmees. Hoe leuk is het om, wanneer je baby straks iets groter is om alle dieren te benoemen. Dat wordt vast jullie avondritueel 🙂

jollen, grijze babykamer, babylabel

5. Grijs als basiskleur

Mix & match het kamertje van je dromen!⁠ Door een koele tint als grijs te gebruiken in de kinderkamer creëer je rust. Maar je wilt het ook niet saai maken en daarom kan het heel mooi zijn om een warme tint toe te voegen. Denk hierbij aan caramel of roestbruin met houtkleurige meubeltjes wat de kamer net iets levendiger maakt! 

Foto’s van Pinterst

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...