De favoriete babynamen

12 januari 2018

Mijn naam is Anke. Dat hebben mijn ouders bedacht door actrice Ank van der Moer. Leuk om te weten hoe je ouders op je naam zijn gekomen. Kiezen uit een lijst favoriete babynamen of je kindje noemen naar je favoriete acteur of zanger. Als ik een jongen was geweest zou ik Elvis of Johnny heten. Nog leuker om te weten.

Bij het bedenken van een naam voor je kind kan je over veel dingen nadenken. Het kan zijn dat je niet wilt dat een naam rijmt of dat het pest materiaal is. Maar als je gaat nadenken over babynamen kan je er bijna altijd wel mee pesten.

Babynamen – Jongensnamen >> 

Favoriete babynamen

Onze zoon heet Vos en heeft rode haren. Tja, die kans zat erin. “Goh bijzonder” hoorde we veel toen hij geboren was, of zo nu en dan: “wij vinden het een verschrikkelijke naam”. Sommige mensen leven zo in hokjes denk ik dan.

Nog steeds zijn mensen benieuwd hoe we aan de naam gekomen zijn. Ik zat lekker de cocoonen op de bank, een tijd zonder kinderen, toen ik nog rustig DWDD kon kijken. Het ging over de Oostervaardersplassen en de vos daar. ‘Wauw’ dacht ik ‘Vos: kort, stoer en als volwassen kerel kan je ook nog zo heetten’. Ik was blij. Janwillem kwam thuis van de voetbaltraining en ik vertelde hem van de naam Vos. “Vos?” zei hij verbaasd. “Ja, je hebt toch ook mezen en merels” zei ik. “Ja, waarom niet eigenlijk?” zei hij enthousiast. En daar was de naam Vos.

En toen nog het vernoemen. Dat wordt bijna niet meer gedaan. De meeste kinderen hebben één naam of krijgen een tweede naam die de ouders ook mooi vinden. Wij zijn nog hopeloos ouderwets. Vos heet: Vos Willem Hendrik. Baby nummer twee komt over zeven weken. En dan is het nog moeilijker om een naam te verzinnen. Wat is er nou leuker dan Vos? En het liefst ook dat het bij de naam van het eerste kind past.

Aparte babynamen

En wij houden wel van een beetje apart en niet van de meest favoriete babynamen. Allemaal namen die dit keer niet door de commissie zijn gekomen. Meisje: Catoo, Leen, Fien, Pleun, Jippe, Lode, Tjits, Sofie, Feun. Jongen: Boet, Faas, Maes, Ove, Faust, Ole. Waarom deze namen er dan niet door zijn gekomen? Of ze passen niet bij Vos, of je kent iemand die zo heet of heel simpel de ander vind het geen leuke naam. Dit keer heeft Janwillem de jongensnaam bedacht en ik de meisjesnaam. Eens kijken wie er wint!

TIP: Leuke boeken vol met babynamen: Wie noemt zijn kind nou Chardonnay  en  Het Babynamen boekje

Leuke site met babynamen: www.voornamelijk.nl

De favoriete babynamen van 2017

Top 20 meisjes Top 20 jongens
Emma Noah
Tess Sem
Sophie Lucas
Julia Finn
Anna Daan
Mila Levi
Sara Milan
Eva Bram
Zoë Luuk
Evi Jesse
Lotte Liam
Liv Mees
Nora Thomas
Fleur Sam
Olivia Thijs
Noor Adam
Lynn James
Saar Max
Lauren Noud
Yara Julian

Meer babynamen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

babynamen

Emma en Noah de populairste kindernamen van 2022

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) presenteerde 5 januari de populairste kindernamen van 2022. Noah is net als in 2021 de populairste...
babynamen 2020

TOP 20 ♥ babynamen voor 2020

Een van de dingen waar je zwangere hoofd van over kan lopen (;-) ) is de naam van je nieuwe...
babynamen 2019

TOP 10 BABYNAMEN 2019

Weet jij het al? De naam van jouw kleintje? Best lastig he, en hoe weet je nou dat deze naam...