online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Baby babynamen 2019

Published on januari 17th, 2019 | by de Redactie

0

TOP 10 BABYNAMEN 2019

Weet jij het al? De naam van jouw kleintje? Best lastig he, en hoe weet je nou dat deze naam ook past bij jullie baby? Een naam geven is best een bijzondere taak, want het moet een naam zijn die jij iemand anders voor de rest van zijn leven meegeeft. Het moet een naam zijn die past bij de achternaam, een naam waar ze niet snel mee gepest worden en het moet ook nog eens mooi klinken. Misschien kies je juist voor een aparte babynaam of een klassieke naam voor je kind. Maar je kunt ook kiezen uit de BABYNAMEN 2019 lijst. Dit zijn dé populairste babynamen van dit moment.

Meer populaire babynamen >>

Babynamen 2019

TIP: Leuke boeken vol met babynamen: Wie noemt zijn kind nou Chardonnay  en  Het Babynamen boekje 

De meisjesnamen van 2019

Een officiële babynamen lijst is het niet, maar deze namen komen dicht in de buurt van de babynamen lijst voor 2019.

 1. Julia
  Deze mooie naam is al jaren mega populair. Betekenis: de jeugdige.
 2. Saar
  Saar betekent ‘vorstin’ en wordt al sinds de twaalfde eeuw in Nederland gebruikt.
 3. Mila
  Mila is eigenlijk een afkorting van namen als Emilia of Camilla en betekent ‘geliefd’ of ‘vriendelijk’.
 4. Emma
  Al jaren is Emma een enorm populaire naam. Het is ontstaan uit het Germaanse woord ermena, wat ‘groot’ of ‘geweldig’ betekent.
 5. Tess
  Tess is afgeleid van Theresia. De naam komt waarschijnlijk uit het Grieks, maar het niet helemaal duidelijk van welk woord het afkomt. Tess kan daarom verschillende betekenissen hebben, zoals ‘jageres’ (van het woord thèraein), maar ook warmte of zomer (van het woord theros).
 6. Nora
  De naam Nora is een verkorte vorm van Eleonora (‘God is mijn licht’) of Honora (‘eer’). In het Arabisch is Noor een variant op Nur, dat ‘licht’ betekent.
 7. Lauren
  Lauren betekent ‘gelauwerde’ of ‘afkomstig uit Laurentum’, een Italiaanse stad in het midden van Italië.
 8. Puck
  De naam Puck komt van het Oud-Engelse woord puca. Dit was een mythologisch wezentje, een ondeugend geestje of kaboutertje.
 9. Evi
  De naam is afgeleid van Eva en betekent ‘de leven gevende’ of ‘de moeder van alle levenden’.
 10. Luna
  Luna komt uit het Latijn en betekent ‘maan’. Het was ook de naam van de Romeinse maangodin, die in de Griekse mythologie ook wel Selene werd genoemd.

De jongensnamen van 2019

En dit is de favoriete jongens babynamen lijst voor 2019;

 1. Levi
  Deze naam komt uit de bijbel en betekent ‘aanhankelijk’.
 2. Lucas
  Lucas komt van Lucanus, een Latijnse naam met de betekenis ‘afkomstig uit Lucanië’. De variant Luuk wordt ook steeds populairder en zou ook zomaar eens een top 10 plek kunnen krijgen.
 3. Sam
  Sam is een verkorte vorm van de Bijbelse naam Samuel en betekent ‘de naam is God’ of ‘van God gebeden’.
 4. Finn
  De Scandinavische naam Finn is vermoedelijk ontstaan uit het woord finniko, wat een verwijzing is naar de Finnen. Anderen menen dat het een variant op de Ierse naam Fionn is, dat ‘blank’ of ‘wit’ betekent.
 5. Mees
  De naam Mees is waarschijnlijk een afgekorte vorm van Bartholomeüs, een Hebreeuwse naam. Maar een Mees is natuurlijk ook gewoon een Nederlandse vogelsoort.
 6. Sem
  Naast dat Sem wordt gezien als afkorting van Samuel is Sem in de Bijbel ook bekend als zelfstandige naam, een van de zoons van Noach heette zo. Een mogelijke betekenis is ‘roem’ of ‘naam’.
 7. Liam
  Liam is een Ierse variant op de Germaanse naam Wilhelm. Deze naam is een samenstelling van twee naamstammen. Wil betekent ‘wilskracht’ en ‘streven’ en helm staat voor ‘helm’, ‘beschermer’ of ‘koning’.
 8. Julian
  Julian is afgeleid van Julius en betekent net als de vrouwelijke variant: ‘de jeugdige’ betekenen.
 9. Noah
  Deze naam komt uit de bijbel. Van de man met die ark met dieren.
 10. Teun
  De exacte betekenis van Teun is onzeker. Waarschijnlijk komt het van Teunis dat is afgeleid van de Latijnse familienaam Antonius. Betekenis: ‘de onschatbare’.

Wil je weten waar al deze mooie namen vandaan komen? Lees dan deze babynamen blog op Babylabel.

Staat de naam van jouw kindje in onze babynamen 2019 lijst? Of heb je nog een leuke aanvulling of tip voor ons? Laat het weten in een reactie hieronder. Wij zijn benieuwd!Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages