Belangrijk: zorg voor een optimaal binnenklimaat voor je baby

27 februari 2020

We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Vooral bij pasgeboren baby’s en kleine kinderen zijn we extra voorzichtig. We letten goed op de voeding, doen er alles aan om te verhinderen dat ze zich stoten of dat ze vallen, en zijn druk bezig met hun algemene gezondheid. Wat we vaak vergeten is dat de leefomgeving van een baby ook zo gezond mogelijk moet zijn, en daarmee bedoelen we het binnenklimaat. 

Gezond binnenklimaat

Voor de gezondheid van onze baby’s zijn we vaak vooral bezig met de dingen die we zien, en niet met wat we niet zien. We letten erop dat er geen scherpe punten zijn in huis waar ze zich aan kunnen stoten, en zijn erg voorzichtig met rondslingerende dingen die ze in hun mond zouden kunnen stoppen. Naast de mogelijke gevaren die zichtbaar zijn, is het ook ontzettend belangrijk voor een baby dat het binnenklimaat in huis goed is. Onder andere schimmels kunnen resulteren in een ongezond binnenklimaat. Als je de woning onvoldoende ventileert of laat luchten blijft vocht in huis hangen. Hierdoor kunnen giftige schimmels in huis ontstaan, vaak in ruimtes zoals de badkamer of de slaapkamer. Kwetsbare groepen zoals baby’s zijn extra gevoelig voor dit soort schimmels, en kunnen er sneller ziek van worden en vervelende gezondheidsklachten van krijgen. 

Laat de lucht meten

Het kan soms lastig zijn om zelf de oorzaak te vinden van een gezond binnenklimaat. Daarom is het in veel gevallen handig een co2 meting te laten doen. Door een meting uit te laten voeren in huis kun je eventuele problemen in het binnenklimaat opsporen. Laat een co2 meten uitvoeren in je woning, zodat je zeker weet dat de waarden gezond zijn. Als er problemen worden gevonden met het binnenklimaat, kun je na de meting effectief maatregelen nemen. Op die manier weet je zeker dat je het allerbeste binnenklimaat hebt voor jouw kleine, en dat je baby zo gezond mogelijk op kan groeien.

Bekijk de leukste babykamer inspiraties >> 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...