De coolste zwangerschapskleding: hoe kleed je je cool en stijlvol tijdens je zwangerschap?

21 mei 2022

Hoera! Je bent zwanger. Zwangerschap is een prachtige tijd tijdens jouw leven. Maar het brengt ook de nodige problemen met zich mee. Eén van de eerste problemen dat zich aandient, is misschien wel: wat moet ik nu dragen? Zwangerschapskleding heeft namelijk wel een beetje de reputatie suf en tuttig te zijn… Niet getreurd! Wij hebben een aantal goede tips voor precies dit probleem. Er zijn namelijk hele goede en makkelijke manieren om er toch heel cool en fashionable bij te lopen tijdens je zwangerschap. 

leuke zwangerschapskleding, stijlvol kleden tijdens zwangerschap

Tip #1: Probeer zo lang mogelijk nog in je eigen kleding te blijven rondlopen

Deze tip is misschien een beetje tegenstrijdig met je eerste gevoel. Want natuurlijk wil je graag een mooie nieuwe garderobe vol met heerlijk aanvoelende en meegroeiende positiekleding. Echter, aan het begin van je zwangerschap weet je nog niet helemaal op welke manier jouw lichaam zal gaan veranderen. Gelijk allemaal nieuwe positiekleding kopen is dan misschien niet het handigst of fijnst voor je portemonnee. Wacht heel even en zie hoe jouw lichaam veranderd zodat je wat gerichter jouw nieuwe maternity wear kan kopen. Zo blijf je bovendien ook nog wat langer in je oude stijl en geliefde kleding lopen. Daarnaast bespaar je ook wat geld door niet een hele nieuwe garderobe te hoeven kopen, maar wat gerichter te shoppen. En als je dan uiteindelijk toch echt zwangerschapskleding nodig hebt, kun je dat mooi kopen bij winkels met veel verschillende stijlen positiekleding, zoals bonprix. Bij dit soort winkels kun je heel gemakkelijk jouw zwangerschapskleding kopen op basis van jouw eigen unieke smaak. 

Het kan zijn dat je er in de eerste weken van de zwangerschap achter komt dat je broeken veel te strak om je benen gaan zitten. Dan kun je heel gericht een stretch zwangerschapsbroek kopen en deze mooi combineren met bijvoorbeeld een nette blouse. Zo stel je gegarandeerd een stijlvolle en allesbehalve suffe outfit samen. Misschien kom je tot de ontdekking dat alleen je buik groeit in de eerste maanden. Dan kun je bijvoorbeeld veel beter een zwangerschapsjurk kopen en voorlopig de jeans even laten liggen. Een jurk is helemaal perfect als je ook een dromerige en zwierige stijl hebt. Door even te wachten met het aanschaffen van maternity kleding, kun je dus veel gerichter kleding kopen. 

Tip #2: Kies altijd comfort boven alles 

Natuurlijk wil je er graag ook tijdens je zwangerschap stijlvol bijlopen. Maar het is ook belangrijk om je comfortabel te voelen in je kleding. Kleding die oncomfortabel zit, zal er namelijk niet zo stijlvol of cool uit zien. 

Een goede manier om je comfortabel te kleden is door fijne stoffen te kiezen. Stretchy materialen, zoals katoen gemixt met een beetje elastaan, zorgen ervoor dat jouw kleding niet knellend zal aanvoelen. Veel gewone kleding is al gemaakt van zulke materialen waardoor je niet al jouw kleding tijdens je zwangerschap hoeft te kopen op de positiekleding afdeling. Een prachtige gewone sweater kun je bijvoorbeeld combineren met zwangerschapsjeans. Of een maternity jurkje met een spijkerjasje. Het combineren van comfortabele gewone kleding met positiekleding, zorgt voor zowel comfort én dat je veel meer keuze hebt om een coole outfit samenstellen. 

Vergeet trouwens ook niet om de juiste comfortabele schoenen erbij te dragen. Wees niet getreurd als je even geen hakken meer kan dragen, maar draag comfortabele sneakers. Zelfs onder een jurk kunnen sneakers tegenwoordig. Sterker nog: stoere sportschoenen onder een jurk staan zelfs heel erg cool. 

Tip #3: Volg ook de laatste zwangerschapsmode 

Ook voor zwangerschapskleding zijn er natuurlijk de laatste modetrends. Welke modetrends bij jou passen hangt natuurlijk af van je eigen persoonlijke stijl, maar ook van hoe graag je anderen jouw bump wilt laten zien. 

Wil je graag dat iedereen je prachtige zwangere buik ziet? Dan zal een strakker zittende gebreide trui jou prachtig staan. Een gebreide trui is namelijk, dankzij de weefstructuur, erg stretchy. Het zal daarom enorm comfortabel zitten. Wil je liever je buik wat verbergen? Ook daar zijn prachtige modetrends voor. Neem bijvoorbeeld de losser vallende blouse. Een goede aanwinst als je een bohemian stijl hebt. Deze blouse zal prachtig staan op een spijkerbroek of zelfs een zwarte legging. 

Verdere zwangerschapsmodetrends voor dit jaar zijn het comfortabele T-shirt, de oversized trui, de minimalistische tanktop, en het klassieke vest. Er zit dus voor elke stijl wel een mooie modetrend bij om aan jouw garderobe toe te voegen. 

coolste zwangerschapskleding, coole zwangerschapskleding, stijlvol kleden tijdens zwangerschap

Zwangerschap: een prachtige én stijlvolle tijd

Er verandert waarschijnlijk een heleboel als je zwanger bent. Maar jouw gevoel voor stijl hoeft zeker niet te veranderen. Als je de laatste modetrends volgt, comfortabele kleding uitzoekt én gericht winkelt voor wat bij jouw eigen veranderde lichaam past, zul je ook tijdens je hele zwangerschap er supercool bij lopen. Happy shopping! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
positiekleding-zwangerschapskleding-voedings-bh

Comfortabel maar stijlvol: outfit ideeën voor mama’s met een baby

Als kersverse mama doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. Dat kost veel...
zwangerschapskleding

Preggo winterkleding – Keep that belly warm

Yes mommy, de winter is aan! Tijd om die buik eens goed warm in te pakken.. De tijd van veel...