Dagje uit met je kleintje – wat is leuk om te doen?

9 maart 2019

Dagjes uit, wij zijn er dol op. Met z’n drieën of samen met vrienden en hun kids. Elk weekend doen we wel iets leuks, gaan we richting de stad of juist de rust opzoeken. Wij wonen zelf in Hendrik Ido Ambacht, een klein dorpje in de provincie Zuid-Holland-Zuid. Ik deel graag de leukste hotspots met kids in deze regio. dagje uit met peuter zuid holland

Uittips omgeving Twente >>

Dagje uit met peuter Zuid-Holland

Laat ik beginnen met Avonturenboederij Molenwaard in Groot-Ammers. Hier waan je je in het boerenleven van de tv personages Fien en Teun. De kinderen kunnen leren wat er allemaal op de boederij gebeurd. Zo is er een groententuin/ kassen waar ze groenten kunnen verbouwen, ze leren hoe je een koe moet melken, kunnen pony rijden, bootje varen, oude ambachten leren, is er een imker met echte bijen, en natuurlijk kun je alle diertjes bekijken die op een boederij leven. Er zijn dagelijks meerdere theatershows van Fien en Teun en elke maand is er een nieuw thema.

fien en teun, peutervoorstelling, theatershow fien en teun

De Ballenbak

Iedereen met kinderen kent ze wel, de hysterische binnenspeeltuinen waar je ongegeneerd zelf ook kunt springen op de trampolines, niemand er gek van opkijkt dat je van de glijbanen roetsjt en waar het helemaal niet vreemd is om om 11 uur al een patatje naar binnen te schuiven. De ballenbak zit in Rotterdam-Zuid en in Rotterdam-Ommoord. En voor die smetvrezers onder ons; de ballenbak heeft een eigen ballen-reinigers bedrijf.

De ontdekhoek

Ik ken dit nog van vroeger, dus superleuk om nu met mijn zoontje hier naar toe te gaan! Al leek vroeger wel alles veel groter. De ontdekhoek is ook gevestigd in Rotterdam, en de naam zegt het al; kinderen kunnen lekker alles zelf ontdekken. 5 dagen in de week is er een peuterochtend, deze ochtenden zijn het leukste voor kinderen tm 3 jaar. In deze speciale ochtenden kunnen ze schrijven met een veer, typen op een oude typmachine, een koe melken, met de dijken spelen, grote bellen zwaaien, bruggen en torens bouwen, op zand tekenen, er is een grote knikkerbaan en ze kunnen eten bij de koning. Heel leerzaam! Ook is er genoeg te doen voor de oudere kinderen; zo leren ze oa. hoe koffie gebrand word, en hoe je een zeepje kan maken.

Alpacake

Ergens op een anonieme locatie in regio Rotterdam zit de gezellige Alpaca boederij Alpacake. En de naam zegt het al; dit is meer dan een boederij met grappige Dagje uit met peuter Zuid-Holland, uittips, alpaca aaien, alpaca boerderijalpaca beestjes, je kunt er namelijk heerlijk ontbijten, lunchen, babyborrels of andere feestjes vieren. Je krijgt een tafel vol heerlijke broodjes, vlees- en zoetwaren, vegetarische hapjes, taart van de taartenbakker, vers sap en koffie/ thee. En het leuke; de alpaca’s dwarrelen lekker rond in de wei en komen nieuwschierig bij je aan de tafel staan. Dit leverd natuurlijk de meest hylarische foto’s op!
Wil jij weten waar deze geweldige boederij te vinden is? Maak dan een afspraak via www.alpacake.nl of bewonder de toffe foto’s op hun Instagram.

Ook leuke deze mama cafés >>

Maritiem museum

Een museum over scheepvaart kan in Rotterdam natuurlijk niet ontbreken. Professor Plons neemt je mee de haven in en laat zien hoe al het speelgoed per schip de wereld over gevoerd word. Er moet voor vertrek veel geregeld worden dus worden de kids aan het werk gezet door vissen te vangen, containers te scannen, routes uit te stippelen en zeilen te hijsen. Ze zien daarbij allerlei verschillende schepen. Het Maritiem museum is goedgekeurd door de speeltuinbende van het gehandicapte kind.

Plaswijckpark

Een legende voor Rotterdamse kinderen, dit park bestaat al 96 jaar en is dus bekend bij jong en oud. Het is een park om heerlijk te ravotten, laat vooral je nieuwe kleding thuis, want vies word je gegarandeerd….
Het park is 15 hectare groot, en er is genoeg te doen om een hele dag in te vertoeven. Zo is er een havenspeeltuin waar je kan kliederen met water, er is een slingerbos waar je je in het leven waant van de apen, een grote verkeerstuin waar je de auto pakt, in de winter een grote schaatsbaan en in de zomer pak je de boot om vanaf een flinke hoogte naar beneden te roetsjen. Ook zijn er dieren zoals apen, ezels, otters, bevers, struisvogels en nog veel meer. Er zijn grote binnen speeltuinen en een grote buitenweide…. genoeg te doen dus! En ohja… het is het hele jaar geopend ;).

Theater

Wat ik ook vaak doe met Puk is naar een kindervoorstelling. Deze heb je in elke stad wel. Zijn eerste theatervoorstelling was van de eendjes Gonnie en Gijsje, hij was toen 1,5 jaar. Ik had geen idee hoe hij het zou vinden en of hij überhaupt stil kon zitten. Maar heel de voorstelling heeft hij aandachtig zitten kijken en meegeklapt. Sindsdien pak ik vaker een theatervoorstelling mee.

Het Beverbos

In Dordrecht bij het nationaal park Biesboschcentrum heb je een beverbos. Daar leven de bevers Beert en Benthe. Als je hun pad in het bos volgt ontdek je hoe de bevers leven, waar ze wonen en wat hun dagindeling is. Bij het informatie centrum kan je een speurtocht kaart halen om nog meer over de bevers te weten te komen. dagje uit met peuter zuid-holland

stadsboederij Weizigt, dagje uit dordrecht

Om even in Dordrecht te blijven, daar ligt stadsboederij Weizigt. Ze hebben er een hele mooie, ruim opgezette kinderboederij, met er achter een enorme speeltuin. Erg leuk om in de zomer een dagje heen te gaan.
Ook Aquarama is een onderdeel van de stadsboederij. Hier kun je een bezoekje onder water brengen zonder nat te worden. Je leert hier hoe afvalwater en rioleringwater word gereinigd. En hoe natuur en drinkwater gezuiverd word.

Al honger gekregen?

Hieronder nog wat leuke adresjes waar je gerust met je bengels kan komen eten. Stuk voor stuk hebben ze genoeg speelgoed om je kroost tevreden te houden, en ohja… het eten smaakt er heerlijk!

Happy Italy- Hendrik Ido Ambacht
Coffeelicious- Dordrecht stad
Het Magazijn- Dordrecht stad
Mamamo- Rotterdam Nesselanden
Juffrouw van Santen- Rotterdam Kralingen & Rotterdam West

Dagje uit met peuter Zuid-Holland, uittips

Juffrouw van Santen

Voor als je nog wat meer uittips wilt voor een leuk dagje uit met peuter in Zuid-Holland;

Het Jeugdspeelpark- Hendrik Ido Ambacht
Het familieparadijs- Zwijndrecht
Diergaarde Blijdorp- Rotterdam

maritiem museum rotterdam, uittips babylabel, leuk voor peuters

Maritiem Museum Rotterdam

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
babyjas baby jas meisjes jongens

Wat een uitvinding, de Fossy babyjas. 

Hier thuis is het altijd ellende! Truien en jassen.. Het aantrekken hiervan gaat echt altijd met weerstand en soms zelfs...