Het babykamertje van Djurre

2 december 2017

Onze blogger Ineke heeft een ontzettend mooi babykamertje ingericht voor haar zoontje Djurre. Dus toen wij een foto zagen van het kamertje, moesten we Ineke wel vragen om een binnenkijkje in Djurre’s kamer te geven.

Bijzonder babykamertje

“Toen ik wist dat ik zwanger was, had ik natuurlijk allerlei ideeën over de inrichting van onze babykamer. Ik heb kleur- en interieuradvies gestudeerd, dus inrichten en stylen is helemaal mijn ding. Daarom wilde ik ook een bijzonder kamertje maken voor onze zoon. Mijn man is kapitein in de zeevaart en we vonden het stoer om nautische elementen in Djurre’s kamertje te verwerken. We waren het erover eens dat het een kamertje moest worden met lichte muren, houten elementen en met groene, zwarte en okergele accenten.

Babykamer accessoires

Omdat ik op de decoratie afdeling van een geweldige woonwinkel werk, kan ik aan mooie spulletjes voor het babykamertje komen. Zo heb ik daar onder andere het behang met de gouden ankertjes aangeschaft. Het kleedje van Nordal (gerecycled leer), het houten gewei (HK living), de VTwonen fotolijstplank, de opbergmandjes, de verf van de commode en de stof van de bekleding van de stoel komen ook uit de winkel.

Speciaal baby wiegje

De wieg is wel heel speciaal voor mij. Dit is namelijk de familiewieg. Hij is gemaakt van gietijzer, mijn opa (die ik helaas niet meer meegemaakt heb) heeft deze zelf gemaakt. Heel bijzonder want ik heb er zelf als baby ook in gelegen. En meer baby’s in mijn familie hebben hier ook nog heerlijk in geslapen. Na lange tijd in de garage te hebben gestaan, had de wieg wel weer een opfrisbeurtje nodig. Met een likje verf en de nieuwe bekleding is hij weer helemaal fris, hip en uniek. In de wieg liggen natuurlijk de mooiste gekregen knuffels.

De lightbox van hout met Djurre’s naam kreeg ik van mijn schoonouders en verdiend een ereplekje op de kamer. Ook ‘kapitein Nijntje’ en een stoere race-auto mogen niet ontbreken op de plank.

TIP voor aankleding babykamer

De commode heb ik van Marktplaats, mijn man heeft deze een nieuw likje verf gegeven en er andere greepjes op gezet. Aan de zijkant hebben we haakjes bevestigd om mandjes aan te hangen om de sokjes in op te bergen. Een plastic luieremmer vind ik zo lelijk om tegenaan te kijken, bij de Hema vond ik een leuke witte opbergmand met zwarte stipjes die precies om de emmer heen past. Het superzachte verschoningsmatje (eat sleep poop repeat) die op het aankleedkussen ligt, kreeg ik van mijn schoonzusje.

De fauteuil heb ik ook van Marktplaats. Deze was eerst bekleed met bruin kunstleer, dit vonden we wat oubollig en hebben deze opnieuw laten bekleden met een mooie donkergroene stof.

De vintage speelgoedkist (uit brocantewinkel ‘No Milk Today’) hebben we met de onderkant tegen de muur opgehangen en fungeert nu als kastje. Deze was heel toevallig al de juiste kleur.

Ik ben dol op mooie kaartjes, afbeeldingen en leuke teksten. Sommige in lijstjes maar ook met washi tape vastgeplakt op de muur, zodat ik nog eens kan wisselen. De plusjes of kruisjes (POM le bonhomme) die ik o.a. boven de commode op de muur heb geplakt zijn weer makkelijk te verplaatsen.

Hoewel het het kleinste kamertje (op de toilet na) in huis is hebben we er een knusse babykamer van weten te maken met alles wat Djurre nodig heeft en wat wij mooi vinden. We zijn erg tevreden met het resultaat en hoop dat ons mannetje het ook mooi vind.”

 

Meer binnenkijken bij babykamers >>

Mintgroene babykamer >>

Jungle babykamer >>

Interview met kinderkamer stylist >>

babykamertje, retro babykamer, babykamer inspiratie

babykamertje, retro babykamer, babykamer inspiratie, babylabel, babykamer styling, binnnenkijkenbij

babykamertje, retro babykamer, babykamer inspiratie

  

Heb jij ook een super leuke baby- of kinderkamer en wil je die dolgraag laten zien aan iedereen? Laat het ons weten en wie weet komen wij ‘Binnenkijken bij’ jouw kamertje en inspireer jij andere moeders met jouw styling tips. Mail kun je sturen naar: info@baby-label.com

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...