Prachtige illustraties van Fiep Westendorp voor op de muur van je babykamer

29 juni 2020

Iedereen kent de illustraties van Fiep Westendorp. Ze illustreerde veel boeken van Annie M.G. Schmidt maar ook van maakte ze diverse andere illustraties, zoals bij de versjes van Han G. Hoekstra.  Het werk van Fiep is tijdloos en geliefd bij vele generaties, ook na haar dood in 2004.

Behang van Fiep Westendorp

Heel bekend zijn de illustraties die ze maakte voor Jip en Janneke, maar bijvoorbeeld ook de kinderboeken Pluk van de Pettenflat en Floddertje werden prachtig door haar geillustreerd.  De poezen Pim en Pom van Mies Bouhuys werden zeer mooi door haar getekend.

Het leuke merk KEK Amsterdam maakte prachtige muurdecoratie van haar bijzondere illustraties. Er zijn diverse soorten behang en muurstickers verkrijgbaar. Hieronder leggen we uit wat het verschil is en hoe je ze kunt gebruiken om van de muur van jouw babykamer een mooie blikvanger te maken.

Ook leuk: Nijntje muurstickers >>

behang fiep westendorp, behang kek amsterdam, hippebeestjes, behang giraf

Muurstickers

Er zijn een aantal heel mooie muursticker sets verkrijgbaar met prachtige dieren illustraties van Fiep Westendorp. Het voordeel van muurstickers is dat je ze relatief makkelijk kunt aanbrengen en je zelf kunt bepalen hoe je de stickers precies op de muur plakt. Voldoende ruimte dus voor je eigen creativieit! Het is zelfs mogelijk om muurstickers op meubels te plakken, dat kan een extra leuk effect geven. Als je weer eens wat anders wilt, kun je de muurstickers ook weer makkelijk verwijderen.

Let er wel op dat bij muurstickers belangrijk is dat de muur/ondergrond wel geschikt is voor muurstickers. Anders loop je het risico dat ze los laten en dat is natuurlijk erg zonde. Meer informatie over het plakken van muurstickers kun je hier vinden.

Behangcirkel

Ook zijn er verschillende behangcirkels verkrijgbaar met mooie illustraties van Fiep Westendorp. Deze behangcirkels zijn allemaal 190 cm doorsnee, dus een echte blikvanger op een babykamer. Behangcirkels zijn een relatief eenvoudig aan te brengen alternatief voor een muurschildering. Het geeft een mooi effect, zonder dat je er uren werk aan hoeft te (laten) besteden.  Behangcirkels bestaan uit meerdere voorgesneden banen, die precies op elkaar aansluiten. De banen zijn ook al in cirkelvorm gesneden, dus het enige dat je nog hoeft te doen, is zorgen dat ze op de goede plek op de muur naast elkaar worden geplakt. Dat kun je heel eenvoudig zelf doen, in no-time heb je een prachtig accent op de muur van je babykamer!

behang fiep westendorp, behang kek amsterdam, hippebeestjes, behang giraf

Behangpaneel

Een behangpaneel is vergelijkbaar met een behangcirkel, maar dan in een stijlvolle rechthoekige vorm gesneden. Het geeft een mooie stijlvolle uitstraling aan een babykamer. Of je kiest voor een behangcirkel of een behangpaneel is afhankelijk van je persoonlijke smaak en wat mooi past bij de inrichting van je kamertje.

Fotobehang

Als je echt goed wilt uitpakken, dan is fotobehang een goede keuze. Deze prachtige illustraties zijn maar liefst 280 centimer hoog en ook behoorlijk breed. Afhankelijk van de breedte van de afbeelding is het behang uitgevoerd in 4 tot 8 banen. Net als een behangcirkel en behangpaneel is dit behang gemaakt van supersterk vliesbehang (165 grams, extra mat) dat heel makkelijk zelf aan te brengen is. Om het op te plakken adviseren we Perfax Ready & Roll Magic voor vliesbehang. Deze behanglijm is online verkrijgbaar en bij diverse bouwmarkten en behangspeciaalzaken.

Deze mooie muurstickers en prachtige behang van Fiep Westendorp zijn verkrijgbaar bij Hippebeestjes.nl

behang fiep westendorp, behang kek amsterdam, hippebeestjes

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Dit kindermatras blijft zo schoon dat je hem vanaf nu zelfs kunt huren

Matrassenmerk Ubed en baby- en kinderspullen verhuurplatform Tiny Library hebben een samenwerking gestart. Vanaf deze week kun je het Ubed...
babykamer

Binnenkijken in het kamertje van Rae + interieur inspo

Al zo lang had ik in mijn hoofd hoe ik de Babykamer wilde gaan doen, zelfs al ver voor de...
nature babykamer

Hello nature! Zo creëer je een nature-inspired babykamer

Waar we met z’n allen wel eens gek van worden? Van de schreeuwerige kleuren, felle lichtjes en veel te luide...