Bakken met Pasen: vrolijke zandkoekjes

3 april 2023

De keuken is bij ons thuis een plek waar we ons regelmatig bevinden. We vinden het heerlijk om te koken en lekkere baksels te maken die we vervolgens met veel liefde opsmikkelen. Omdat het bijna Pasen is zijn mijn zoon en ik samen de keuken ingedoken om lekkere paaskoekjes te maken.

Paasknutselen met kleintjes

‘Mama mag ik dat doen?’

Dat is iets wat we regelmatig horen. Onze bink van bijna 3,5 jaar wilt veel zelf proberen en in dit geval, heel graag helpen (en snoepen) in de keuken. De verpakking werd nog net niet opengescheurd om te bekijken wat er allemaal in zat, haha! Alles werd eruit gehaald waarbij alles eerst even goed bekeken moest worden, natuurlijk in geknepen moest worden… en het liefste gelijk opgegeten moest worden. Gelukkig is mama daar om alles een beetje te sturen.

Nadat we de ingrediënten, die we nodig hadden om het koekjes deeg te maken, hadden klaargezet deed mijn zoon alles in de kom zodat we er samen een mooi deeg van konden maken.

Een compleet bakpakket

Wij maakte gebruik van het complete ‘The Joy of Easter’ bak- en versierset van Dr Oetker, echt super handig! Want op de boter en ei na, zit alles erin.

– de bakmix

– 3 kleuren fondant; geel, roze en wit

– wit en bruine icing

– een bakvorm in vorm van een ei

Zodra je alles klaar hebt gezet, hoef je in feite alleen maar de stappen te volgen die duidelijk worden beschreven op de verpakking. Ideaal als je met je kids gaat bakken.

Paasbaksel inspo…

Een ei voor jou en een ei voor mij

En toen konden we aan de slag! Het deeg had mijn zoon goed uitgerold, zodat we veel eivormige koekjes konden maken. En uiteraard wilde hij alles zelf doen. Logisch, want het is natuurlijk hartstikke leuk! We hadden 1 bakvorm dus gebruikten we deze om de beurt, wat een fijne samenwerking! Ik kon al echt merken dat onze bink groter aan het worden is. Langzaamaan werd de ovenplaat steeds voller en was het bijna tijd om ze af te bakken. Zijn inmiddels 1 jarige zus kwam er ook gezellig bij zitten en keek nieuwsgierig toe wat we allemaal aan het doen waren.

Na 12 minuten bakken waren ze klaar en rook het uiteraard heerlijk in huis. De koekjes koelde lekker snel af zodat we ze konden versieren met fondant. Het fijne werk had onze zoon iets minder geduld voor. Na wat gemopper en het ‘mama het lukt niet’ momentjes, heb ik dit zelf afgemaakt zodat hij lekker kon gaan spelen. Hij was tenslotte al lang geconcentreerd bezig geweest en daardoor merkte ik dat hij sneller afgeleid raakte en daardoor niet zo veel geduld meer had.

Wie wil er een koekje?

Ze waren er als een haasje bij…. Haha! Alle koekjes even op een schaal en snel de keuken opruimen want die was behoorlijk ontploft…  Toen was het eindelijk tijd op de koekjes op te smikkelen! Voordat de koekjes op tafel werden gezet had onze ongeduldige peuter al zijn tanden in een koekje gezet. De tandafdruk was een mooie toevoeging in het gekleurde fondant haha!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kikker leesboek voorlezen baby

Boek review; Taart voor kikker

Een review schrijven voor een boek van kikker? Geen probleem! Van Kinderboeken.nl ontvingen we het leuke kartonboekje van ’taart voor...