Boek review; Taart voor kikker

1 mei 2023

Een review schrijven voor een boek van kikker? Geen probleem! Van Kinderboeken.nl ontvingen we het leuke kartonboekje van ’taart voor Kikker’. Onze zoon is gek op boeken, vooral boeken van Kikker en zijn vriendjes. Daar gingen we er even lekker voor zitten met z’n tweeën. Na het lezen van het boek hebben we de handen uit mouwen gestoken om zelf een lekkere appeltaart te bakken.

Bekijk hier meer van Kikker

Verhalen met een boodschap

Wat ik altijd zo ontzettend leuk vind aan de verhalen van Kikker en zijn vriendjes is dat in de verhalen aandacht geschonken wordt aan verschillende emoties en er altijd een boodschap in aanwezig is. Daardoor is het voor de jonge lezer leerzaam, begrijpelijk en herkenbaar. De verhalen van Kikker lezen ook lekker weg, en daardoor pak je ook sneller een boek van kikker en zijn vriendjes uit de kast om voor het slapen gaan nog even een verhaaltje (voor) te lezen.

Taart voor kikker

Net als alle andere boeken van kikker, kan je in één oog opslag zien waar het verhaal over gaat als je het boek in je handen houdt. En dat is fijn, want dat zorgt voor voorspelbaarheid en nieuwsgierigheid. Ook in dit verhaal kan de jonge lezer veel leren en staat onder andere een goede samenwerking met een vleugje humor centraal.

Kikker is, samen met beertje, in een behulpzame bui en helpt varkentje mee met appels plukken. Als eenmaal alle manden gevuld zijn bedenkt varkentje samen met haas en eend wat ze met alle appels gaan doen. Een heerlijke appeltaart maken! En natuurlijk krijgt kikker een lekker stuk om op te snoepen. Want het loont om een ander te helpen: in dit geval met een stuk versgebakken appeltaart!

Bak kriebels

Nadat we dit leuke verhaal gelezen hadden met elkaar, kregen we de bak kriebels en zijn we samen aan de slag gegaan in de keuken. Mensen die ons goed kennen én als je vaker een blog van ons gelezen hebt, dan weet je inmiddels dat wij graag in de keuken te vinden zijn.

Voordat we gaan bakken leggen we eerst alles klaar. Daarna de handen wassen en aan de slag! We beginnen eerst met het deeg, want dat moet later nog even in de koelkast. Daarna maken we de vulling, met als belangrijkste ingrediënt: appels! Net als in het verhaal van Kikker, hadden mijn zoon en ik een fijne samenwerking.

Vooraf woog ik eerst alles af en deed mijn zoon het in de beslagkom. Ik schilde de appels en hij mocht ze in partjes snijden met een speciaal kindermes. Die was niet scherp maar goed genoeg om de appel in partjes te snijden. Het was leuk en gezellig!

Wat ruikt het gezellig!

Eenmaal in de oven begon het heerlijk te ruiken in huis. Net als vers gebakken brood of een kopje koffie in de ochtend. Het ruikt naar gezelligheid. Wellicht dat ik die geur koppel aan een emotie omdat ik dit vroeger ook deed met mijn moeder. Het zijn fijne herinneringen en daarom vind ik het extra leuk om dit ook met mijn kinderen te doen.

En de taart? Die was heerlijk!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
DSC03150

Boekreview – Toen ik jouw grote zus werd

Hoera! Rae wordt grote zus. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we dit nogmaals mogen meemaken. Maar hoe bereid je...
Voorleesboek brandweer Spuit Elf

Boekreview – Spuit Elf telt tot 10… 11

Dat het brandweer virus zich snel verspreid is overduidelijk met een papa als brandweer man. Dan is voor een klein...