Inrichten babykamer in uni kleuren

1 november 2016

De babykamer inrichten is, naast het kopen van schattige babykleertjes, een van de leukste dingen om te doen.  Misschien weet je het geslacht van jouw baby al of wil je het liever helemaal nog niet weten. Voor het inrichten van de babykamer heb je een hoop mogelijkheden. Bedenk van te voren goed welke sfeer je wilt creëren.

Inrichten babykamer

Wanneer je het geslacht van je baby weet, kun je de kleuren van de kamer daarop aanpassen, maar dit hoeft natuurlijk niet! Je kunt er ook voor kiezen om de kamer mooi in rustige naturel kleuren in te richten, zodat het leuk is voor zowel een babyjongen als babymeisje. Felle kleuren kunnen je baby onrustig maken. Zachte uni kleuren op de babykamer werken daarentegen weer rustgevend op je baby en geven een prachtige sfeer op de babykamer.

We hebben dit keer gekozen voor een sfeervolle babykamer met accessoires van Koeka in uni kleuren als sapphire, silver grey en taupe. Hierbij kun je heel veel kleuren combineren, denk bijvoorbeeld aan wit, zwart en zelfs pasteltinten en meubels van hout en natuurlijke materialen.

babykamer-uni-kleuren-unisex-babykamer-babylabel

Aanschaf babyspullen babykamer

Er is zoveel te krijgen, het aanbod van babyspullen is enorm. Maar wat heb je nou echt nodig in de babykamer? Voordat je begint met het aanschaffen van de eerste babyitems is het slim om van te voren goed te bedenken wat je wilt kopen. Maak desnoods een lijstje voor jezelf.  Je wil er per slot van rekening niet achter komen dat je het belangrijkste product bent vergeten: het wiegje! De volgende producten zijn in ieder geval handig om aan te schaffen:

 • Wiegje of ledikantje met matras
 • Wiegdeken en wieglakens (minimaal 2 sets, dan heb je altijd een set om te verschonen)
 • Een commode en aankleedkussen + aankleedkussenhoes
 • Kruik en kruikenzak of babywarmer hoes
 • Spuugdoekje (overal handig voor!)
 • Een stoel om bij je baby te zitten en ‘s nachts borstvoeding in te geven
 • Een thermometer om de temperatuur van de kamer in de gaten te houden
 • Opbergmandjes en planken om ze op te zetten
 • Een nachtlampje
 • Muziekmobiel
 • Kledingkast

Denk rustig na voordat je alle meubels en accessoires aanschaft. Past het wel in het kamertje (meestal is dit niet het grootste kamertje van het huis). Wanneer je te grote objecten koopt staat het kamertje snel vol, maar je kunt beter een paar mooie, grote meubelsstukken neerzetten dan heel veel kleine objecten. Less is more! Misschien past een grote kledingkast wel helemaal niet in het kamertje, kies dan bijvoorbeeld voor een stapel opbergkisten of hang een stok aan touwen en hang hier babyhangertjes met babykleertjes aan. Origineel en super leuk!

babykamer-uni-kleuren-naturel-look

babykamer-uni-kleuren-unisex-babykamer-voorbeelden

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...