Review – Urban Iki fietstoel

28 maart 2024

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er natuurlijk wel enorm naar uit dat we straks, over een aantal maanden, met z’n vieren kunnen fietsen. En hoe gaaf is het dan om met je kind te kunnen fietsen op zo’n mooi en fijn fietsstoeltje. Wij kregen het fietsstoeltje van Urban iki om uit te testen.

Een fietsstoel naar eigen wensen

Op de site van Urban Iki is er een optie om een eigen stoeltje te ontwerpen. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en ook verschillende onderdelen zijn in kleur aan te passen. Het is erg leuk om er op deze manier echt je eigen stoeltje van te kunnen maken. Een stoeltje die helemaal past bij je eigen style en voorkeur.

Zelf hebben wij gekozen voor verschillende bruine en donkere tinten. Het fietsstoeltje wordt nu eerst gebruikt op de fiets van mijn man, en later ook op mijn fiets. De kleuren van het stoeltje passen perfect bij de kleur van de fiets. Hierdoor wordt het echt één geheel. En je stoel is uniek omdat je de samenstelling zelf zo bedacht hebt.

Samen fietsen

Samen fietsen vinden wij geweldig. Ik haalde mijn dochter met regelmaat op van de opvang of we gingen in de avond, voor het slapengaan, even een rondje fietsen. Zoals ik hierboven al genoemd heb, zit dat er door mijn zwangerschap op dit moment even niet in. Gelukkig hoeft mijn dochter niet te wachten totdat ik weer op de fiets kan. Ook haar vader vindt het samen fietsen geweldig.

Nu het beter weer is, pakt hij vaker in de avond de fiets. Samen even een rondje fietsen is voor onze dochter erg ontspannend. Zeker nu het weer mooier wordt, is het echt een hele leuke en korte activiteit om samen te doen. Ik zie ze altijd enorm genieten.

Over de Urban Iki

Het stoeltje wat wij bij Urban Iki hebben ontworpen heeft ook een heel mooi windscherm. Wij hebben gekozen voor de ‘Gold’ variant. Een fietsstoeltje zonder windscherm, is eigenlijk een taart zonder de kers. Het maakt het net allemaal af. Tijdens het fietsen heeft je kleintje geen last van de wind, maar ook niet van eventuele vliegjes en andere diertjes. Het is echt een hele fijne toevoeging van het fietsstoeltje. Wij vinden het onmisbaar.

Verder heeft het stoeltje hele fijne riempjes om de voeten vast te zetten. Het is gemakkelijk, gaat snel en blijft goed vastzitten. Zo kan je kleintje niet gaan wiebelen met de benen en weet je dat de voeten veilig vast zitten.

Ook het vastklikken van de schouderbanden zijn erg gemakkelijk vast te zetten. Het gaat eenvoudig, zonder teveel handelingen en je kindje zit vervolgens heel goed vast. Het is een heel fijn systeem.

I can’t waight

Ik kan natuurlijk niet wachten om komende zomer weer heerlijk met mijn dochter op de fiets te stappen. Maar ik kan misschien nog wel minder wachten op het moment dat ons tweede kindje ook op de fiets mag. Samen met het hele gezin er even uit na het eten en genieten van het mooie weer. Wij zullen onwijs gaan genieten van deze fietsstoel en zijn heel erg tevreden en positief over dit merk. Echt wel een aanrader.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...