Binnenkijken bij… Justin

1 augustus 2017

Deze week kijken wij binnen bij de kamer van Justin. Fijne inspiratie wellicht voor jouw kamertje?

“Aan het begin van mijn zwangerschap was ik al direct druk bezig met mijn ideeën voor de babykamer. Ik wist nog niet wat het geslacht van ons kindje zou zijn, maar ik wilde direct al helemaal losgaan met het inrichten van de soon-to-be babykamer. Ik heb heel wat tijd doorgebracht op Pinterest en verschillende sites om inspiratie op te doen. Uiteindelijk besloot ik dat ik een vrij neutrale babykamer wilde. Fijne, zachte en neutrale tonen en dit door middel van de juiste accessoires en details verder te kunnen aankleden, personaliseren en passend maken bij een jongetje of meisje!

Fijn dieptegevoel

De kamer voor ons kindje was een vrij ruime studeerkamer, maar ik wilde hier een fijn dieptegevoel in gaan creëren. Ik besloot om drie muren in een witte tint te schilderen en de vierde muur in een warm-grijs/taupe kleur. De meubels die we hadden uitgekozen zouden wit en grijzig zijn.

Ik wilde vooral niet direct vastzitten aan een drukke print behang of andere vaststaande elementen. Door met egale muren en meubels te werken kon ik een sfeervolle ruimte maken en die vervolgens met accessoires afmaken. Ik koos hiervoor omdat ik zo ook in de loop der tijd makkelijk zou kunnen veranderen. Andere gordijnen, andere accessoires: een makkelijke manier om op latere leeftijd te kunnen herinrichten.

Dat is ook maar goed geweest: inmiddels heeft het kamertje al een eerste herschuiving van de meubels ondergaan. Waar het ledikantje begon onder de geschilderde boom, staat deze nu juist in de voorleeshoek (die is verdwenen) en is er onder de boom een zelfgemaakte tipi gekomen wat nu echt de speelhoek is geworden.

Handgeschilderde boom

Over de handgeschilderde boom: Ik wilde een persoonlijke touch in de kamer. Een aandachtspunt en iets speciaals op de hoofdmuur. Ik kwam diverse muurstickers tegen, maar de ontwerpen die ik tegen kwam waren niet wat ik zocht. Daarnaast had ik te maken met structuurmuren, wat niet mooi werkt met een muursticker. Ik kwam al snel tot het besluit om het zelf te doen.

Ik wilde een boom die boven het bedje uitkwam, met een wind die de blaadjes subtiel weg laat dwarrelen. Deze boom koos ik met een achterliggende gedachte. De wind die door de bomen blaast, is mijn vader die mijn kindje helaas nooit als opa zal kennen, maar wel altijd over hem zal waken. De boom moest mooi uitkomen dus koos ik voor donkere verf voor de boomstam, een zachtere tint voor de achtergrond en lichte kleuren voor de blaadjes. Voornamelijk witte bladeren voor de neutrale toon, maar afgemaakt met een aantal zacht roze of blauwe blaadjes; afhankelijk van wat het geslacht zou worden.

Voor de 20 weken echo waren de muren al geschilderd, de meubels neergezet en de boomstam geschilderd. Met de echo ontdekten we dat het een jongetje was en ik kon de boom afmaken, met subtiel blauwe bladeren. Een eigen schildering, maar met een belangrijke gedachte, maakt dit heel persoonlijk voor mij en later voor ons kindje.

De kleine details

De accessoires ladder vond ik super om kleine details en accessoires een plekje te geven. Voor het ophangen van dat ene leuke setje tot de bretels, bandana’s en strikjes. De accessoires ladder vond ik bij een webshop. Er zijn ontzettend veel variaties op te vinden.

Het voetjescanvas komt uit de shop Preppy Little Things. Zo leuk om de groei van mijn kleintje mee bij te houden!

Daarnaast wilde ik een mooie naamslinger. Die eerst bij de box kon hangen en later in zijn kamertje. Ik vond deze bij Kiddy Colors. Fairtrade geproduceerd en superleuk in stoffen prints.

De olifant schilderijtjes heb ik gekozen omdat ik subtiel dieren wilde terug laten komen in dr kamer.

Waar geshopt?

Twee kaartjes van ByBean, dromenvanger van Preppy Little Things en het houten bord met tekst was een kraamkado.

De meubeltjes zijn van Babydump. Blauwe rolgordijn van Kwantum, evenals het houten kistje voor de boeken. De verfkleuren zijn van Gamma. De klamboe van Mamaloes. De poef is hand gebreid. Het beddengoed is van Babydump.

  

Heb jij ook een super leuke baby- of kinderkamer en wil je die dolgraag laten zien aan iedereen? Laat het ons weten en wie weet komen wij ‘Binnenkijken bij’ jouw kamertje en inspireer jij andere moeders met jouw styling tips. Mail kun je sturen naar: info@baby-label.com

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
Ontwerp_zonder_titel___2023_07_18T131602.407_2ec7

Een nieuwe kamer voor de baby op komst.

Inmiddels ben ik nu bijna 20 weken zwanger. Zo bijzonder om dit weer te mogen meemaken! Tijd om langzamerhand toch echt...