Beter iets te koud dan te warm!

26 februari 2017

In Nederland zijn de wisselende seizoenen prachtig, maar daarmee kan ook de temperatuur verschillen. Natuurlijk wil je je kleintje ten alle tijden beschermen tegen kou. Koeka heeft heerlijke wintermusthaves met zachte warme breisels, warme teddy, heerlijke jerseymaterialen in prachtige kleuren. baby wintermusthaves

Hoe bescherm je je baby tegen de kou

Het liefst wil je je kleintje lekker warm houden, maar let op want té warm is ook niet goed. Een pasgeboren baby kan nog niet goed zelf zijn of haar lichaamstemperatuur regelen en heeft hier jouw hulp bij nodig. Hoe weet je nou of je het goed doet?

Baby wintermusthaves

baby wintermusthaves

Kleed jij je kindje wel goed aan?

Het is goed om te weten dat je beter je kindje iets te koud dan te warm kunt kleden. Kleedt je kindje aan met meerdere laagjes over elkaar. Bijvoorbeeld een romper, met daarbij een shirtje en broekje en wanneer het iets kouder is een fijn vestje. Dit vestje kun je heel eenvoudig ook weer uitdoen mocht je kleintje het te warm krijgen. Of maak gebruik van de handige omslagdoek newborn Venice, heerlijk om je kindje in te wikkelen na het badderen of gewoon voor in de box of voor tijdens het voeden zodat hij/zij geen blote voetjes heeft.

Dit geldt ook voor het bedje. Je kleedt je kindje vaak veel warmer aan dan nodig is en daar komen dan ook nog een flink aantal dekentjes bij. Het is heel belangrijk om de temperatuur van je baby in de gaten te houden. Behalve het gevaar voor warmtestuwing (helaas een belangrijke oorzaak van wiegedood) slaapt je kindje veel rustiger en meer ontspannen. Een temperatuur van 18 graden is warm genoeg op de babykamer!

Ga af en toe even kijken hoe je kindje erbij ligt in zijn of haar bedje. Voelt het hoofdje niet te warm? Zijn de voetjes en het halsje niet te koud? Is je baby zweterig en klam? Zeker als er een griepje in het spel is, is het belangrijk dat de hitte ergens heen kan.

Maar wil je je kindje niet in een koud bedje leggen? Leg dan een kruik in het bedje vóórdat je kindje naar bed gaat om het bedje zo alvast op te warmen. Zodra je je kindje instopt haal je de kruik uit het bedje. Hiervoor kun je de Koeka Kruikenzak Antwerp gebruiken.

Wat is de TOG waarde?

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een aanduiding voor de isolatiewaarde van (baby)textiel. Met de TOG-waarde kan je eenvoudiger inschatten wat je het beste kunt gebruiken in het babybed, bijvoorbeeld een extra lakentje, het dekentje weghalen, wel of geen pyjama in de trappelzak.

In principe zijn TOG-waardes tot 4 veilig voor de baby. Er is dan geen gevaar voor warmte stuwing. Als de maximale TOG-waade bij voorbeeld 2.0 is, dan is een slaapzakje ook uitstekend, er is dan waarschijnlijk geen dekentje bij nodig. Hoe kouder de omgeving is, des te hoger de TOG-waarde mag zijn. En omgekeerd: hoe warmer de slaapkamer, des te minder TOG je nodig hebt.

Wil je weten of je een slaapzakje met dekentje kunt combineren? Lees hier meer over TOG waarden.

Bekijk de nieuwste herfst / winter baby mode >>

baby wintermusthaves

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...