Spetter, spatter! Lekker in het water

20 maart 2018

Het badje, ik denk het engste wat je in de eerste week van de kraamweek doet. Jouw kleintje in het water doen en dit ook nog eens zelfverzekerd. Dat is nog wel eens lastig in het begin. Niet alleen jij moet wennen aan jouw kleintje die zo kwetsbaar is, maar ook jouw kleintje moet wennen aan het water en alles wat er om hem of haar gebeurd. Maar na een paar keer oefenen, is het hartstikke leuk. En gaat ook jouw kleine mannetje of meisje genieten van het water.

baby bad -2016-10-26-om-19-37-33Spelen met het water

Jouw kleintje gaat steeds meer ontdekken, zijn handjes en zijn voetjes. In het water heeft dit een leuk effect. Lekker trappelen in het water, waardoor jouw badkamer lekker nat wordt. Maar dat is helemaal niet erg, als je jouw kleintje daarna zo ziet schateren van het lachen.

Jouw kleintje geniet van water over zijn hoofd en gezichtje, lekker warm en een leuk gevoel (althans dat idee heb ik bij mijn kleine mannetje). Spelen met een eendje is enorm interessant voor jouw kleintje, eerst kijken hoe mamma het doet en daarna zelf grijpen naar het speeleendje.

Tijd om aan te kleden

Het leuke spelen stopt natuurlijk ook! En dan beginnen we met het aankleden en het gehele ritueel wat er bij komt kijken. Eerst jouw kleintje even goed droog maken, ook tussen de plooien want daar gaat veel viezigheid zitten. Daarna even lekker insmeren met een olie, zodat jouw kleintje niet uitdroogt en vaak vinden de kleintjes het prettig om nog een klein beetje gemasseerd te worden. Haren in model en jouw kleintje is weer klaar voor de dag of voor het slapen. Er bestaat wel discussie over wanneer je je kleintje in bad doet, in de ochtend, middag of avond. Ik geef zelf voorkeur aan de avond. Maar wat nu precies het beste is, is niet bekend. Ik doe het liefst wat goed voor mij voelt.

Baby in bad; een heel badritueel

Het badritueel wil je natuurlijk met de beste en fijnste producten en artikelen. Daarom heb ik hieronder een aantal fijne items op een rij gezet. Wat zijn jouw favorieten?

Kijk hier voor meer babyverzorging tips >>

Baby in bad

foto’s pinterest

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....
haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...