12 leuke tips tijdens je zwangerschapsverlof

22 juli 2022

Na maanden aan het idee wennen dat je binnenkort mama wordt, na het ondergaan van alle zwangerschapskwaaltjes en natuurlijk je buik die elke dag weer een beetje groter wordt, heb je nu (eindelijk) zwangerschapsverlof. Wat zou je allemaal kunnen doen in deze ‘Mommy me-time?’ Hieronder lees je 12 leuke tips tijdens je zwangerschapsverlof

verlof zwangerschap

Babymoon

De babymoon kan natuurlijk niet ontbreken! Voor het geval je denkt ‘babymoon? Wat is dat?’ Een babymoon is de laatste vakantie die je (samen met je partner) hebt voordat je gaat bevallen. Er gaat heel veel veranderen met de komst van je kindje, dus is het zeker een aanrader om lekker de spulletjes te pakken en een plekje te kiezen om te ontspannen.

Beautydag

Schoonheidsbehandeling hier, pedicure daar, wellicht een heerlijke massage erbij? Laat je lekker verwennen in de laatste loodjes! Het is niet alleen erg fijn om vertroeteld te worden, het werkt ook heerlijk ontspannend! Een zwangerschap is niet alleen een bijzondere fase in je leven maar ook een spannende fase, wat best stressvol kan zijn. Extra ontspanning is daarom zeer goed voor mama en kind!

Lees ook; Beautydagje thuis

Shoppen

Kies een leuk stadje uit en ga lekker winkelen! Tussen de rekken snuffelen om zo leuke outfitjes te scoren voor je kindje, is heerlijk tijdverdrijf. Neem tussen door even een pauze, door bijvoorbeeld lekker te gaan lunchen, om je lichaam wat rust te geven. Winkelen is topsport voor de zwangere! Ben je niet in staat om te winkelen door lichamelijke ongemakken? doe het dan lekker online! Maak het jezelf comfortabel op de bank of bed, hapje en drankje erbij en klaar is kees.

Bakken en braden

Vindt je het leuk om in de keuken te staan? Maak dan zo af en toe een lekkere cake. Niks is zo lekker als een huis die heerlijk ruikt naar vers gebakken cake! Als zwangere ben je continue aan het bekijken wat je wel en niet mag eten. Heb je op een gegeven moment zoveel recepten uitgeprobeerd en je eigen draai eraan gegeven? Bundel al die lekkere recepten samen. Et voilà: je eigen kookboek voor zwangere!

Gipsbuik laten maken

Het maken  van een gipsafdruk van je buik is een ontzettend leuk, creatief en bijzonder moment! Je kan ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen of een DIY pakket te bestellen en het zelf te proberen. Waar je ook voor kiest, het resultaat is prachtig en je hebt een mooi aandenken van je zwangerschap.

Zwemmen

Hoe verder je in je zwangerschap zit, hoe zwaarder het allemaal wordt. Daarom is zwemmen een heel fijne en ontspannen work-out. Door te zwemmen blijft je lichaam goed in beweging en door het water voel je het gewicht niet wat je continue met je mee draagt.

Geboortekaart uitkiezen

En daarbij een lijst maken met alle adressen die je nodig hebt. Wat erg leuk is, is dat je bij de meeste bedrijven een proefdruk kan laten maken. Zo kan je al ‘voor genieten’ van je babykaartje. Hoe leuk is dat!

Lezen

Neem de tijd om een goed boek te lezen! Laat je gedachten meenemen in een goed verhaal. Lekker op de bank onder het genot van een kopje thee en een lekker stukje chocolade (of twee).

Playlist maken

Of je nu thuis gaat bevallen of in het ziekenhuis, wellicht vind je het fijn om alvast een playlist klaar te maken voor ‘de grote dag’. Liedjes waar je heel ontspannen van wordt of misschien met iets meer ‘power’ erin. Het maakt allemaal niet uit, zolang het maar goed voelt voor jou.

Dagboek bijhouden

Wellicht is dit iets wat je al doet, zo niet dan zou je dat alsnog kunnen doen. De tijd vliegt voorbij en je maakt heel veel mee in een relatief korte tijd. En om te voorkomen dat je het één en ander vergeet, zou je het kunnen opschrijven. Daarnaast werkt het ook nog eens therapeutisch!

Lees ook; Zwangerschapdagboek, a way to remember

Of begin met bloggen!

Een zwangerschap is een bijzondere levenservaring en levensverandering. Daarom is het super leuk om deze ervaring te delen! Je zult het vast wel herkennen dat je regelmatig het internet afspeurt om antwoord te krijgen op alle kwaaltjes die je ervaart , of deze wel ‘normaal’ zijn en of je de enige bent? Door je ervaringen te delen, zorg je er wellicht voor dat je een ander ermee helpt.

Zwangerschapsfotohoot

Misschien wel het leukste om te doen! Een mooi foto van jezelf laten maken door een professioneel fotograaf. Het blijft een wonder, een mini-mens in je lichaam te laten groeien. Daarom kan een fotoshoot een mooi cadeau zijn!

Tip

Opzoek naar een goede fotograaf? Neem dan contact op met Stephanie Maan. Zij is een zeer bekwaam zwangerschap en newborn fotograaf.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
positiekleding-zwangerschapskleding-voedings-bh

Comfortabel maar stijlvol: outfit ideeën voor mama’s met een baby

Als kersverse mama doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. Dat kost veel...