online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Lifestyle

Published on november 5th, 2018 | by Robin

0

Zwangerschapsyoga: ja of nee?

Zwangerschapsyoga! Anno 2018 helemaal hip, maar er heerst toch ook nog wel een beetje zweverigheid rondom yoga. Maar nu ben je zwanger en wil je het eigenlijk wel proberen. Maar waar is het nu precies goed voor? En past het wel bij me?

Zwangerschapsyoga

Het leuke aan zwangerschapsyoga is dat je met een aantal andere zwangere vrouwen zit. Dat geeft meteen al een band. Want je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Mocht je niemand in je omgeving hebben die in verwachting is, dan is dat wel prettig om af en toe even verhalen uit te wisselen. Je hebt natuurlijk verschillende aanbieders van zwangerschapsyoga, de een is inderdaad wat zweveriger dan de andere. Maar kijk daarom ook goed wat bij je past.

Zwangerschap

Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap goed voor jezelf te zorgen. Zwangerschapsyoga biedt oefeningen die je spieren sterker en soepeler maken en ervaring met yoga is niet nodig. Er wordt met name aandacht besteed aan de lichaamsdelen die extra belast worden nu je in verwachting bent: je bekken, je rug en je benen.

Vertrouwen op je lichaam

En het kan je mentaal een steuntje geven: je leert te vertrouwen op je lichaam en je leert te ontspannen. Zoals je misschien zelf merkt ga je toch vaak op in alledaagse stressvolle dingen. Een goede conditie voor lichaam en geest vormt de beste voorbereiding op een geboorte. Tijdens de yoga doe je niet alleen oefeningen, maar leer je ook de verschillende fases van de bevalling herkennen. Ondanks dat je niks kan plannen voor een bevalling, is de gedachte wel heel fijn met wat je kunt verwachten. Ook leer je om op een goede manier de weeën op te vangen, en nee dat is niet a la het puffen zoals je in films ziet.

Ben jij overtuigd van zwangerschapsyoga? En wat is eigenlijk jouw ervaring?

Lees ook: Zwanger en nu? >>

 12 weken zwanger >>

  20 weken zwanger >>

30 weken zwanger >>

Bevallen doe je zo >>

Zwangerschapsyoga – Zwangerschaps yogaComments are closed.

Back to Top ↑