Zwangerschapsverlof, hoera!

28 mei 2018

Het voelt alsof ik pas gisteren de blog over onze positieve zwangerschapstest schreef, ik sindsdien een paar keer met mijn ogen geknipperd heb…. en mijn zwangerschapsverlof is begonnen. Het is zo ontzettend snel gegaan! Je hoort het vaker dat een tweede (of derde, vierde…) zwangerschap sneller lijkt te gaan, omdat je toch druk in de weer bent met je gezin. En bij een eerste zwangerschap alles nieuw en bijzonder is waardoor je er veel meer bij stil staat. In mijn geval allemaal waar.

Zwangerschap

Tijdens mijn vorige zwangerschap van Ben voelde ik me tot mijn laatste werkdag energiek en fietste ik nog makkelijk de 10 km naar werk. Ik was niet perse ‘toe aan verlof’. Ik had wel zin in vakantie, maar zeg eens eerlijk: wie niet? Dat was dit keer wel anders. De laatste weken kwam ik op de fiets niet meer vooruit. Hoe erg ik mijn best ook deed en mijn werkdagen waren te lang en te intensief. Om een uur of 14:00 á 15:00 ging het lichtje al uit, maar moest er nog zoveel gebeuren. En dan nog naar huis fietsen, wat dus niet meer ging.

Hoewel mijn verlofdagen en weken feitelijk niet veranderd waren, voelde het alsof ik alleen maar aan het werk was, voor Ben aan het zorgen of het huishouden draaiende hield. Ik had behoefte aan tijd voor mezelf. Aan ‘cocoonen’. Alleen zijn met mezelf en het kindje in mijn buik. Dus het verlof heb ik met open armen en inwendig gejuich ontvangen.

Zwangerschapsverlof, hoera!

Nu ben ik tijdens mijn zwangerschapsverlof heeeeerlijk mijn favoriete series aan het ‘binge watchen’, ga ik overdag naar de bioscoop, lees een boek, maak een puzzel en spreek ik veel af met vriendinnen om lekker te lunchen en bij te kletsen. Want ja, zowel zij als ik weten dat mijn sociale leven de komende maanden op een laag pitje zal komen te staan. En laat ik trots mijn dikke buik door een vriendin fotograferen. Want wat is een zwanger lichaam toch mooi en bijzonder.

T0-do-list

En natuurlijk is daar ook de ’to do list’ met leuke (en minder leuke maar niet minder belangrijke) baby-op-komst-voorbereidingsdingen. Zoals kleertjes uitzoeken en wassen, creatief zijn met het geboortekaartje, enveloppen schrijven. Het kamertje inrichten, vluchtkoffertje klaarzetten, dat ene fotoboek maken wat anders niet meer af komt als de baby er eenmaal is. Oh ja, en extra eten koken om in te vriezen zodat we in de kraamtijd niet alleen maar brood en pizza eten.

Laatste periode zwangerschap

De dagen van mijn zwangerschap verstrijken ondanks de nieuw verworven vrije tijd snel, dus mijn zwangerschap zit er bijna op. Het blijft een wonder dat ik dit opnieuw heb mogen ervaren. Te zien en voelen hoe mijn lichaam nieuw leven in zich draagt. Ik kan oprecht zeggen dat dit, ook al is het de tweede keer, het mooiste is wat ik ooit heb meegemaakt. Ik word er melancholisch van dat het bijna voorbij is en zal het gezellige getrappel missen in mijn buik.

Maar waar ik het meest naar uit kijk is jou te ontmoeten en voor het eerst in elkaars ogen te kijken. Je bent welkom mooi, lief wonder

Lees ook: Zwanger en nu? >>

Lees ook: 12 weken zwanger >>

Lees ook:  20 weken zwanger >>

Lees ook: 30 weken zwanger >>

Lees ook: Bevallen doe je zo >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...