Zwangerschapstest

8 juni 2017

Het is woensdag ochtend 5 april. Ik ben over tijd. Heel erg over tijd. zwangerschapstest

Al jaren heb ik een hele betrouwbare cyclus, maar vorige maand heeft mijn lichaam een loopje met me genomen en was ik ook over tijd. Ik deed een test en wist het zeker. De test was negatief dus wij verdrietig. Dit keer ben ik nog langer over tijd, maar durf ik niet te hopen. “Laten we toch die zwangerschapstest maar doen”, zegt André.

Zwangerschapstest

Het is half 7 ’s ochtends, Ben is vroeg wakker en wij dus ook. Dus plas ik over de stick. We kruipen met z’n drietjes in bed en de tijd sluipt voorbij. Ik ben nerveus, André doet heel druk met Ben en hierdoor weet ik dat hij ook nerveus is.

Streepjes op de zwangerschapstest

“De drie minuten zijn voorbij”, zeg ik. Maar ik durf niet niet te kijken dus geef de test aan André. “Moet ik de dop eraf trekken?”, vraagt hij. “Uh nee, daar heb ik overheen geplast. Je moet de streepjes lezen. Een streepje is niet zwanger, twee streepjes is wel zwanger.”

Hij kijkt. Kijkt nog eens. En zegt: “Nee, je bent niet zwanger”.

Grote teleurstelling, alweer. En boosheid. Hoe kan dat nou, waarom ben ik dan zo erg over tijd?! Ik begrijp er niets van.

Ik pak de test van hem aan, kijk en zeg met een trillende onderlip: “Maar dat zijn toch twee streepjes?” En laat het hem zien.

Hij begint te lachen. “Oh ik dacht dat je bedoelde twee streepjes in het testvenster!”. Ik begin te huilen. Heel hard. Ben schrikt ervan en huilt hierdoor nog harder.

We feliciteren elkaar, troosten Ben en ik pak het kleine cadeautje dat al maanden onder in de kast ligt. Een t-shirt met erop ‘Big Brothers Rock’. Eindelijk mag hij het aan!

positieve zwangerschapstest

Lees ook: Zwanger en nu? >>

Lees ook: 12 weken zwanger >>

Lees ook:  20 weken zwanger >>

Lees ook: 30 weken zwanger >>

Lees ook: Bevallen doe je zo >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zwangerschapskleding

Preggo winterkleding – Keep that belly warm

Yes mommy, de winter is aan! Tijd om die buik eens goed warm in te pakken.. De tijd van veel...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...
Screenshot_20221006-112650_Instagram

Heerlijke winterjassen voor preggo’s

Een zwangerschapsjas hoort natuurlijk wel stijlvol en comfortabel te zijn. Ook al dragen we hem maar kort, we staan er...