Impact zwangerschapsmasker vaak onderschat

4 april 2019

Negen op de tien vrouwen krijgen in het tweede of derde trimester van hun zwangerschap te maken met een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. De donkere vlekjes kunnen van grote invloed zijn op hun zelfvertrouwen en zelfs op hoe zij hun gehele zwangerschap ervaren.

Heb jij ook last van deze zwangerschapskwaaltjes >>

Impact zwangerschapsmasker vaak onderschat

Toch heeft de Nederlandse vrouw niet veel kennis over het huidprobleem. Eucerin, het apothekersmerk met meer dan 100 jaar ervaring in medische huidverzorging, deed onderzoek naar de emotionele impact van hyperpigmentatie. Dit in het kader van de nieuwe Eucerin Anti-Pigment productlijn die vanaf vandaag verkrijgbaar is bij de apotheek.

De vier nieuwe Eucerin Anti-Pigment producten volgen de bestaande Even Brighter productlijn op en bevatten de gepatenteerde werkzame stof Thiamidol. Hiermee is voor het eerst vermindering van hyperpigmentatie al vanaf twee weken zichtbaar.

Emotionele impact

“Een verandering in de hormoonhuishouding is een belangrijke factor in het ontstaan van hyperpigmentatie. Als je bijvoorbeeld in verwachting bent, kan een kleine hoeveelheid zon al leiden tot hyperpigmentatie; donkere pigmentvlekken in grote, onregelmatige vormen op bijvoorbeeld je armen of in je gezicht. Veel zwangere vrouwen krijgen hiermee te maken. Ondanks dat het zoveel voorkomt, zien we in ons onderzoek dat mensen er maar weinig van afweten”, aldus Susanne de Kleijn, huidexpert en Medical Manager Beiersdorf Benelux.

Zo wist een derde (37%) van de vrouwen die melasma heeft of heeft gehad aanvankelijk niet dat zwangerschap een verhoogde kans op pigmentvlekken geeft. Bovendien weet bijna de helft (45%) niet wat zij kunnen doen om de kans op pigmentvlekken te verkleinen. Dat terwijl voor een derde (31%) het zwangerschapsmasker van invloed is op haar zelfvertrouwen; 18 procent schaamt zich zelfs voor haar pigmentvlekken. Daar komt bij dat slechts minder dan een kwart (23%) van de vrouwen met melasma zich serieus genomen voelt door haar omgeving in haar pigmentprobleem.

Een decennium lang onderzoek

De voorganger van de nieuwe Eucerin Anti-Pigment lijn, Even Brighter, is in Nederland binnen derma-cosmetica de best verkochte lijn om pigmentproblemen te helpen verminderen. Om gebruikers optimaal te bedienen is het merk altijd blijven innoveren om de formule te optimaliseren en de werking ervan te versnellen. zwangerschapsmasker, ter voorkoming zwangerschapsmaskerTien jaar onderzoek heeft nu geresulteerd in de ontwikkeling van Thiamidol en de nieuwe Eucerin Anti-Pigment gezichtsverzorgingsproducten, met de eerste zichtbare resultaten na twee weken.

Hoe het werkt

De werkzame stof in de Eucerin Anti-Pigment lijn is Thiamidol, dit pakt hyperpigmentatie aan bij de bron door de aanmaak van melanine te verminderen. Niet alleen worden de vlekken en verkleuringen bestreden, een toevoeging van SPF30 in de dagcrème en biologische celbescherming werkt tegen de vorming van toekomstige pigmentvlekken. Van de ruim 50.000 door Eucerin geteste stoffen, werkt Thiamidol verreweg het beste tegen donkere vlekjes. Thiamidol is drie maanden lang klinisch getest, waarbij proefpersonen al resultaat zagen na twee weken gebruik. Gedurende de daaropvolgende twaalf weken bleef er verbetering plaatsvinden. Thiamidol is door Eucerin gepatenteerd.

Vier nieuwe producten

  • Eucerin Anti-Pigment Serum Duo: een anti-pigment en een anti-age product in één. Het serum combineert het gepatenteerde Thiamidol (voor vermindering van pigmentvlekken) met een formule met hyaluronzuur (wat zorgt voor hydratatie en vult zelfs diepe rimpels op) in een innovatieve tweecomponenten verpakking.
  • Eucerin Anti-Pigment Dagcrème SPF 30: vermindert op doeltreffende wijze de aanmaak van melanine en daarmee pigmentvlekken. De toegevoegde zonbeschermingsfactor 30 biedt bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en de vorming van toekomstige pigmentvlekken.
  • Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème: draagt bij aan celvernieuwing en de vermindering van pigmentvlekken gedurende de nacht. Het ingrediënt Dexpanthenol ondersteunt de celvernieuwing van de huid gedurende de nacht, voor een zachte en elastische huid.
  • Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector: maakt het mogelijk om doelgericht en op intensieve wijze plaatselijk pigmentvlekken te verlichten en verminderen, voor een gelijkmatigere teint.

Shop Eucerin producten hier of vraag advies bij de apotheek

Over het onderzoek naar zwangerschapsmasker

Het onderzoek over zwangerschapsmasker of melasma is in december 2018 uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Eucerin. In het onderzoek werden 1.356 Nederlandse vrouwen van 16 jaar en ouder ondervraagd over de emotionele impact van huidproblemen zoals hyperpigmentatie. Daarnaast werd hun kennis getoetst over de verschillende huidproblemen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...