Het leed dat zwangerschapsdementie heet! 

2 januari 2018

Het begon al bij de zwangerschap van Fedde, die echte zwangerschapsdementie… Wie had in hemelsnaam de chocoladepasta in de koelkast gezet? Eigenlijk was ik de enige die dat gedaan had kunnen hebben, want mijn man Dennis eet dat niet. Maar zelfs dat kon ik mij op dat moment niet bedenken. Verderop in de zwangerschap werd dit alleen maar erger. Naar de winkel om brood te halen en dan eenmaal aangekomen in de winkel niet meer weten waarom je nou was gekomen…. Oh ja! De keukenrol was op!

Of ’s avonds op de bank vragen wat de planning is voor het weekend en nog geen uur later hetzelfde vragen. En het dan natuurlijk heel irritant vinden als je een antwoordt krijgt dat je dat net ook al heb gevraagd.

Zwangerschapsdementie

Ik had altijd gehoopt dat het na mijn zwangerschap wel zou verbeteren. Tsjah, in ieder geval iets! Maar na een tweede zwangerschap lijkt het wel dubbel zo erg.

Ik loop nu met boodschappen doen maar standaard alle paden langs en nog vergeet ik de helft. Soms kom ik wel 2 of 3 keer per dag bij de supermarkt. Lijstje maken? Ja, goed idee! Maar die vergeet ik natuurlijk mee te nemen. Mijn huissleutels of autosleutels ben ik ook regelmatig kwijt. Vaak zitten deze  gewoon in mijn tas, jaszak of in mijn hand…

Of spullen opruimen en geen idee meer waar je dat gelaten heb. Zo bel ik ook weleens iemand op met de gedachte wat te moeten bespreken of vragen, maar zodra diegene opneemt het al niet meer weten. Of midden in een gesprek kwijt zijn wat je nou wilde zeggen… Pff, moet ik nog even doorgaan?

Zo blijkt het ook dat mijn moeder tijdens mijn zwangerschap van Ytse had aangegeven dat ze niet bij de verjaardag van Fedde kon zijn. Ze zou dan op vakantie gaan. Het schijnt dat ik dat prima vond, maar bij het naderen van de verjaardag wist ik werkelijk waar van niks.

Dus sorry! Sorry voor diegene die dit lezen en nog hoop hadden…  Sorry, maar dat laatste beetje hoop haal ik weg… het wordt niet beter!

En sorry voor… uuuh ik weet het niet meer.

Bekijk babykleding inspiratie >>

Lees ook: hoe moeilijk kan oppassen zijn? >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...
a4c4a1e2-1f44-4d05-bc6d-394e5597e011.__CR001464600_PT0_SX1464_V1___

Bijzondere outfits voor je kleintje voor carnaval

Laatst deelden we al een leuke blog met te gekke onesies voor je kleintje. Vandaag laten we je nog wat...